Kétmagos Nano processzorokat tervez a VIA

A VIA a legfrissebb, Nano kódnévvel ellátott processzorához hatalmas reményeket fűz, de egyelőre gyakorlatilag nincsenek olyan termékek a piacon, amelyek a gyártó legújabb központi egysége köré épülnek. Az egymagos Nano processzor remélhetőleg nagyobb népszerűségre tesz majd szert a jövőben, ha elérhetővé válnak a vele felszerelt noteszgépek és egyéb megoldások. A legfrissebb hírek szerint a gyártó már készíti legújabb termékét, amely szintén a Nano családban foglalhat helyet, ám elődjével ellentétben az újdonság már nem egy, hanem kétmagos megoldás lesz.

Kétmagos Nano processzorokat tervez a VIA

A VIA a legfrissebb, Nano kódnévvel ellátott processzorához hatalmas reményeket fűz, de egyelőre gyakorlatilag nincsenek olyan termékek a piacon, amelyek a gyártó legújabb központi egysége köré épülnének. Az egymagos Nano processzor remélhetőleg nagyobb népszerűségre tesz majd szert a jövőben, ha elérhetővé válnak a vele felszerelt noteszgépek és egyéb megoldások. A legfrissebb hírek szerint a gyártó már készíti legújabb termékét, amely szintén a Nano családban foglalhat helyet, ám elődjével ellentétben az újdonság már nem egy, hanem kétmagos megoldás lesz.

A VIA szakemberei az idei Beágyazott Technológia 2008 (Embedded Technology 2008) névre keresztelt rendezvényen ismertették a vállalat távolabbi terveit. A VIA Nano processzorainak első kétmagos mintapéldányai leghamarabb a jövő év decemberében mutatkozhatnak be, de a termékek sorozatgyártására majd csak 2010 júniusában kerülhet sor. Sajnos még mindkét dátum igen-igen messze van.

A fejlesztők az új processzor tervezésénél ügyelnek arra, hogy a termék segítségével még kompaktabb és még energiatakarékosabb beágyazott rendszerek, illetve netbookok és nettopok készülhessenek. A kétmagos Nano processzorok esetében a VIA már nem a jelenlegi 65 nm-es gyártási technológiát fogja alkalmazni, a CPU-k a fejlettebbnek számító 45 nm-es csíkszélességre fognak épülni. Az új processzorok fejlesztésekor számos kisebb-nagyobb teljesítmény optimalizációval kapcsolatos módosítást hajtanak végre, ám az újdonságok természetesen kompatibilisek maradnak a jelenleg is forgalomban lévő, egymagos Nano processzorokhoz készített alaplapokkal. A VIA kétmagos chipjeinek várható specifikációiról és órajeléről egyelőre még nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward