Kétmagos K10-es Athlonok: hivatalos tesztek

Kétmagos K10-es Athlonok: hivatalos tesztek

Már-már úgy tűnt, hogy a kétmagos, K10-es alapokon nyugvó Athlon processzorok soha sem kerülnek forgalomba, ám ez szerencsére nincs így, ugyanis a gyártó most zöld utat adott a termékeknek. A Kuma kódnévre keresztelt újdonságok szállítása végre megkezdődött, ezzel egy időben az egységek teljesítményéről is lehull a lepel, ugyanis elkészültek az első, hivatalos tesztek a K10-es Athlonokról.

A termékek 65 nm-es csíkszélességgel készülnek, 1 MB másodszintű és 2 MB harmadszintű gyorsítótárral vannak ellátva, TDP-jük pedig 95W-os. Az újdonságok Athlon márkanév alatt kerülhetnek forgalomba, a processzorok között megtaláljuk a 2,7 GHz-es Athlon X 2 7750 Black Edition, a 2,5 GHz-es X2 7550-es és a 2,4 GHz-en ketyegő X2 7450-es modelleket egyaránt.

Az újdonságok kissé későn érkeztek, de így is megmardt az eredeti céljuk: leváltják a régi, kissé korosodó Brisbane magos Athlon processzorokat. A K10-es alapokon nyugvó X2 7750 BE a tesztek egy részében elveri a 3 GHz-en üzemelő 6000+-os processzort is, ám az újdonság mind elődeinél, mind pedig az Intel hasonló kategóriájú processzorainál többet fogyaszt. A processzor 1000 darabos megrendelés esetén 79 dolláros áron érhető el, az Athlon X2 7750 Black Edition modell teljesítményéről az alábbi pár cikk segítségével tájékozódhatunk:

@ X-bit labs

@ Hexus

@ DriverHeaven

@ bit-tech

Az első lépés megvolt, de kíváncsian várjuk mit hoznak jövőre a 45nm-es, frissített belsővel ellátott példányok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward