Kétféle PCI Express-es SSD-t kínál az OCZ

Az OCZ a korábbi kisebb-nagyobb hibák miatt néhány átalakítást eszközölt PCI Express csatolófelülettel ellátott SSD kártyájánál, amelyről néhány hete beszámoltunk. Most újabb hírek érkeztek a termékkel kapcsolatban: a gyártó állítása szerint az átdolgozott kártyák szállítása már megkezdődött, a termékekből nem is egy, hanem rögtön kétféle változatot dobnak piacra.

Kétféle PCI Express-es SSD-t kínál az OCZ

Az OCZ a korábbi hibák miatt néhány átalakítást eszközölt a PCI Express csatolófelülettel ellátott SSD kártyájánál, amelyről néhány hete beszámoltunk. Most újabb hírek érkeztek a termékkel kapcsolatban: a gyártó állítása szerint az átdolgozott kártyák szállítása már megkezdődött, a termékekből nem is egy, hanem rögtön kétféle változatot dobnak piacra.

A Z-Drive családba tartozó újdonságok közül az E84-es változat SLC (Single-Level-Cell, leegyszerűsítve egyszintű cella) típusú NAND Flash chipekre épül, míg P84es társa MLC (Multi-Level-Cell, azaz többszintű cella) chipekkel lesz ellátva, ezáltal valamivel kedvezőbb áron kerül forgalomba. Mindkét modellből készül 256 GB-os és 512 GB-os adattároló kapacitással rendelkező változat, sőt, a P84-es egységek 1 TB-os kiszerelésben is elérhetőek lesznek.

Az OCZ a termékek esetében négyutas belső RAID kapcsolatot használ az egyes SSD tömbök összekapcsolásához, a kártyák pedig PCI Express x8-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez, így a sávszélesség már nem lesz gyenge keresztmetszet, míg ha SATA 3 Gbps-os  portokat használtak volna a termékhez, akkor az visszafogta volna a sebességet. Az MLC típusú chipekkel felszerelt P84-es termék 750 MB/s-os olvasási- és 650 MB/s-os írási sebességek elérésére képes, míg az E84-es egységek esetében ezek az értékek sorrendben 800 MB/s-ot és 750 MB/s-ot képviselnek.

Ezzel együtt az újdonságok árai továbbra sem lesznek olcsóak: legutóbb a 256 GB-os modellért 1300 dollár feletti összeget kértek el, ami most az 1 TB-os P84 esetében több, mint háromszor ekkora összeget fog jelenteni. Az OCZ ezzel együtt különböző lehetőségeket biztosít majd az OEM partnerek számára, hogy azok rendszerüknek megfelelően optimizálhassák a kártyákat, akár egyedi firmware használatával is. A termékekre egyébként három év garanciát vállal az OCZ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward