Két új EPIA alaplap a VIA műhelyéből

A VIA két új EPIA alaplappal készül az új évre: a friss megoldások közül az egyik az EPIA-M800-as, míg a másik az EPIA-N800-as típusjelzést viseli. Közös a két termékben, hogy mindketten a gyártó ütőképes VX800-as lapkakészlete köré épülnek és a szintén ütőképes Nano processzorok valamelyikét hordozzák magukon.

Két új EPIA alaplap a VIA műhelyéből

A VIA két új EPIA alaplappal készül az új évre: a friss megoldások közül az egyik az EPIA-M800-as, míg a másik az EPIA-N800-as típusjelzést viseli. Közös a két termékben, hogy mindketten a gyártó ütőképes VX800-as lapkakészlete köré épülnek és a szintén ütőképes Nano processzorok valamelyikét hordozzák magukon.

Az EPIA-M800-as modell Mini-ITX formátumban érkezik és 1,6 GHz-es vagy 1,2 GHz-es órajelen ketyegő VIA Nano processzorral van felszerelve. Az 1,6 GHz-es változat aktív, míg az 1,2 GHz-es modell passzív hűtéssel rendelkezik. Az alaplap Chrome 9-es sorozatú DirectX 9-es integrált videó vezérlőt tartalmaz, ezen kívül el van látva egy VIA VT1708S típusú integrált audió vezérlővel, egy darab DDR2-667-es modulokat fogadó memória foglalattal, valamint egy CompactFlash Type 1-es csatlakozóval és egy DVI videó kimenettel is, plusz két darab SATA port és egy PCI slot is a kínálat részét képezi.

Az EPIA-N800 ezzel szemben Nano-ITX formátumra épül és egy 1,3 Ghz-es Nano processzort hordoz magán. Audió és videó képességek tekintetében a termék tökéletesen megegyezik a fentebb ismertetett EPIA-M800-as modellel. Csatlakozók és bővítőhelyek tekintetében egy darab DDR2-667 MHz-es memória modulokat fogadó SO-DIMM slotot, két darab SATA portot, egy CompactFlash Type 1-es foglalatot, egy Gigabites Ethernet vezérlőt és egy D-Sub portot találunk.

Az EPIA-N800-as és EPIA-M800-as alaplapok első mintapéldányai már készülnek, a termékek valamikor a következő év folyamán kerülhetnek az üzletek polcaira, pontos dátum egyelőre nem ismert, mint ahogy a végfelhasználói árak sem.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward