Két új CULV noteszgép a Dell kínálatában

Az Intel CULV (Consumer Ultra Low Voltage) processzorai egyre több gyártó érdeklődését keltik fel. Az ASUS után most a Dell is bemutat néhány új terméket, szám szerint egészen pontosan kettőt, amelyek nem mások, mint ultra hordozható noteszgépek, természetesen CULV processzorral felszerelve. A friss notebookok az Inspiron z család tagjainak számát növelik: a termékek Inspiron 14z és Inspiron 15z típusjelzéssel büszkélkedhetnek.

Két új CULV noteszgép a Dell kínálatában

Az Intel CULV (Consumer Ultra Low Voltage) processzorai egyre több gyártó érdeklődését keltik fel. Az ASUS után most a Dell is bemutat néhány új terméket, szám szerint egészen pontosan kettőt, amelyek nem mások, mint ultra hordozható noteszgépek, természetesen CULV processzorral felszerelve. A friss notebookok az Inspiron z család tagjainak számát növelik: a termékek Inspiron 14z és Inspiron 15z típusjelzést kapták.

A kisebbik, azaz az Inspiron 14z modell 14 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel bír, amelynek natív felbontása 1366 x 768 pixeles. A termékben egy egymagos 1,3 GHz-es Pentium processzor, Intel GMA 4500MHD videó vezérlő és a gyártó hivatalos weblapja szerint az alap változat 2GB memóriával kerül kiszállításra. Az adatok tárolásáról egy 160 GB-os merevlemez gondoskodik, amit akár 500 GB-os 7200 RPM-es modellre is cserélhetünk. Ezen kívül 802.11g WiFi adapter, tálcás DVD író, valamint egy Vista Home Premium x64-es operációsrendszer is szerepel a kínálatban. A rendszer négycellás akkumulátorral kicsivel több, mint 5 órán át képes üzemelni. A felsorolt alkatrészekből álló ultra hordozható noteszgépért 649 dollárt kérnek, ám ha több memóriával, nagyobb akkumulátorral vagy erősebb processzorral (pl. Core 2 Duo SU7300) kérjük a terméket, akkor ezzel együtt a végösszeg is szépen növekszik. A rendszerben 2 x 2W-os sztereó hangszórópár van jelen.

Az alacsony fogyasztás mellett üzemelő noteszgép felépítését tekintve mégsem az az ideális termék, amit nyugodt szível vinnénk magunkkal például egy kávézóba: a termék négycellás akkumulátorral 2 Kg-ot nyom a mérlegen, míg a noteszgép házának vastagsága 2,5-2,92 cm között helyezkedik el, ami szintén kilóg egy kicsit napjaink ultra hordozható noteszgépeinek sorából.

Amennyiben a kisméretű kivitel nem szempont és még némi pénzt is meg szeretnénk takarítani, úgy választhatjuk az Inspiron 15z modellt, amely már 15,6 hüvelykes kijelzővel érkezik, de specifikációk tekintetében megegyezik kisebb testvérével. Az 599 dolláros alapáron forgalomba kerülő termék kijelzője  1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel csak úgy, mint az Inspiron 14z 14 hüvelykes LCD panelje. Ennél a modellnél a négycellás akkumulátor már csak 4 óra 23 perces üzemidőt kínál.

A gyártó a termékek specifikációinál említést tesz Radeon HD 4330-as videó vezérlőről is, amelynek segítségével a noteszgép integrált videó vezérlőjét válthatjuk le egy sokkal ütősebb megoldásra. A konfigurátorban egyelőre nem érhető el a fent említett videó vezérlő, így az sem tudható, hogy pontosan mekkora plusz költséget jelent, ha ilyen videokártyával kérjük a noteszgépeket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward