Két új AM3-as Phenom II-es CPU az AMD-től

Az Intel mellett az AMD is új processzorokkal jelentkezik a piacon: a gyártó a Socket AM3-as, beépített kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlővel ellátott Phenom II-es modellek kínálatát bővíti két új taggal. Az új jövevények a 200 dollár alatti árkategóriában próbálják majd felvenni a harcot az Intel központi egységei ellen. Az AMD termékei ebben a kategóriában remek ár/teljesítmény arányukkal hódítanak

Két új AM3-as Phenom II-es CPU az AMD-től

Az Intel mellett az AMD is új processzorokkal jelentkezik a piacon: a gyártó a Socket AM3-as, beépített kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlővel ellátott Phenom II-es modellek kínálatát bővíti két új taggal. Az új jövevények a 200 dollár alatti árkategóriában próbálják majd felvenni a harcot az Intel központi egységei ellen. Az AMD termékei ebben a kategóriában remek ár/teljesítmény arányukkal hódítanak.

Az újdonságok közül az első termék a hárommagos Phenom II X3 740, amely 200 MHz-cel magasabb órajelen üzemel, mint elődje, a Phenom II X3 720-as processzor. A 3 GHz-en ketyegő újdonság 6 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral bír és 95W-os TDP mellett üzemel. A másodszintű gyorsítótár teljes mérete 1,5 MB, ami azt jelenti, hogy ennél a modellnél is 512 KB-nyi L2 Cache jut egy magra.

A hárommagos jövevény mellett egy új, a Phenom II X4-es családba tartozó processzor is érkezik. A négymagos termék Phenom II X4 820-as típusjelzéssel büszkélkedik, 2,8 GHz-es órajelen üzemel és szintén 6 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral, valamint 95W-os TDP-vel bír. Ennél a processzornál is 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótár jut egy processzormagra, így a teljes L2 cache mérete 2 MB.

Az új három- és négymagos processzorok 45 nm-es csíkszélességgel készülnek és mindketten rendelkeznek HyperTransport 3.0-s támogatással.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward