Két részre szakadhat az AMD?

Két részre szakadhat az AMD?

A 247wallst.com információi szerint hamarosan változások lesznek az AMD háza táján: úgy tűnik, hogy az AMD hamarosan két részre szakad és így próbál majd helytállni a piacon. Az AMD egyelőre nem közölt részleteket a tervezettel kapcsolatban, az elemzők viszont úgy értesültek, hogy a vállalat két részre bomlik: az egyik rész a grafikus processzorok, processzorok és lapkakészletek fejlesztésével foglalkozik majd, míg a másik rész a félvezető gyártás területén lesz jelen.

A jelenlegi információk már egy ideje hallhatóak szakértői körökben. Az AMD fél évtizeddel korábban már elismerte, hogy amennyiben rendelkezik majd elegendő gyárkapacitással, akkor szívesen készít szerződéses formában különböző termékeket a partnerek számára. Jelen pillanatban a gyártó azért küzd a processzorpiacon, hogy versenyképes CPU-kat fejlesszen és ezeket a lehető legmodernebb gyártási technológia segítségével készítse el. Ezzel egy időben GPU-kat, lapkakészleteket és egyéb termékeket is fejlesztenek, amelyeket két szerződött vállalat, a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) és az UMC (United Microelectronics Corp.) üzemeiben gyártanak le.

A kettéválással a gyártó két független vállalatot hozhatna létre, amelyek egyenként sokkal versenyképesebbek lehetnek a piacon, ugyanis a szerződéses gyártásért különböző bevételekhez juthatnának. Tény viszont az is, hogy egy x86-os processzorokat gyártó vállalatnak folyamatosan a lehető legmodernebb gyártási technológiával kell dolgoznia, ezt pedig egy nagy mennyiségben dolgozó szerződéses gyártó esetében nem könnyű kivitelezni. Egy biztos: hamarosan kiderül, hogy milyen lépéseket terveznek a vállalatnál, és ezeket hogyan kívánják kivitelezni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward