Két Core i7-es processzor megy majd nyugdíjba

Az Intel háza táján nagy a mozgolódás: a vállalat új Core i7-es processzorok bejelentésére készül, így elkerülhetetlen tény, hogy a korábban piacra dobott modellek közül egy-két példány hamarosan nyugdíjazásra kerülhet, a gyártó ugyanis így próbálja átalakítani a termékportfóliót, és előkészíteni a helyet az újdonságok számára. Ezúttal két modellről derült ki, hogy forgalomban töltött napjaik bizony már meg vannak számlálva: az egyik processzor a Core i7 940-es, míg a másik a Core i7 956 EE processzor.

Két Core i7-es processzor megy majd nyugdíjba

Az Intel háza táján nagy a mozgolódás: a vállalat új Core i7-es processzorok bejelentésére készül, így elkerülhetetlen tény, hogy a korábban piacra dobott modellek közül egy-két példány hamarosan nyugdíjazásra kerülhet, a gyártó ugyanis így próbálja átalakítani a termékportfóliót, és előkészíteni a helyet az újdonságok számára. Ezúttal két modellről derült ki, hogy forgalomban töltött napjaik bizony már meg vannak számlálva: az egyik processzor a Core i7 940-es, míg a másik a Core i7 956 EE processzor. Természetesen a nyugdíjazás nem azonnali hatályú.

Core i7 940: tavaly novemberben jött, de hamarosan megy.

Galéria megnyitása
A Core i7 940-es processzor tavaly novemberben jelent meg a Core i7 920-as és a Core i7 965EE modellekkel karöltve, a termék a középkategóriát képviselte a Core i7-es termékpalettán belül. Az Intel annak érdekében, hogy ütőképesebb processzort kínálhasson a 600 dollár körüli árkategóriában, kivezeti a forgalomból a 2,93 GHz-en üzemelő Core i7 940-es modellt és a helyére a 3,06 GHz-en üzemelő Core i7 950-es processzort helyezi majd. Az új modell esetében a QPI buszsebesség szintén 4,8 GT/s-os értéket képvisel majd csak úgy, mint a 940-es változatnál.

A Core i7 940-es egység esetében a dobozos és tálcás kivitelben értékesített változatok szeptember 4-ig lesznek rendelhetőek, az utolsó szállításokat sorrendben november 5-én és 2010. december 4-én teljesíti majd a cég.

[bold]Core i7 965EE: új, gyorsabb processzor veszi át a helyét.

[/bold]

Galéria megnyitása
A változás szele a Core i7-es sorozat csúcsmodelljét, a Core i7 965 EE processzort is hamarosan eléri. Az LGA-1366-os processzorfoglalatba passzoló, 3,2 GHz-es órajelen működő processzorra a gyártó szintén szeptember 4-ig veszi fel a rendeléseket, a dobozos változatokat 2009. december 4-ig, míg a tálcás változatokat 2010. május 7-ig szállítják majd.

A nyugdíjazásra ebben az esetben is egy új jövevény miatt kerülhet sor: az Intel várhatóan még ebben a negyedévben piacra dobja majd a legfrissebb Core i7-es csúcsmodellt, amely Core i7 975 EE típusjelzéssel és 3,33 GHz-es órajellel büszkélkedik. A Core i7 975 EE várhatóan a Computex alkalmával mutatkozik be a nagyközönség előtt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap