Készülnek az új, gyorsabb Phenom II-es processzorok

A 45 nm-es csíkszélességgel készülő Phenom II-es processzoroknál a gyártó állítása szerint elég tekintélyes tartalékok állnak rendelkezésre, így a gyártó könnyedén tudja piacra dobni az új, magasabb órajelen üzemelő modelljeit. A Phenom II-es családba tartozó Socket AM2+-os foglalatba illeszkedő Phenom II X4 940-es modell esetében szép tuning eredményeket lehet elérni, pedig a processzor csak 3 GHz-es órajellel kerül forgalomba. Az AMD Nerws informátorai szerint a vállalat hamarosan újabb processzorokat jelent be.

Készülnek az új, gyorsabb Phenom II-es processzorok

A 45 nm-es csíkszélességgel készülő Phenom II-es processzoroknál a gyártó állítása szerint elég tekintélyes tartalékok állnak rendelkezésre, így könnyedén tudja piacra dobni az új, magasabb órajelen üzemelő modelljeit. A Phenom II-es családba tartozó Socket AM2+-os foglalatba illeszkedő Phenom II X4 940-es modell esetében szép tuning eredményeket lehet elérni, pedig a processzor csak 3 GHz-es órajellel kerül forgalomba. Az AMD Nerws informátorai szerint a vállalat hamarosan újabb processzorokat jelent be.

A friss termékek AM3-as tokozással rendelkeznek majd és DDR2-es, valamint DDR3-as memóriavezérlővel egyaránt el lesznek látva. Az új modellek közül a legalacsonyabb órajellel a Phenom II X4 950-es modell rendelkezik, amely 3,1 GHz-en fog üzemelni, a többi újdonság esetében 100 MHz-es léptékkel nő az órajel, így egészen 3,5 GHz-ig terjedhet a skála. A Phenom II X960-as modell 3,2 GHz-en, míg a leggyorsabb, Phenom II X4 990-es változat 3,5 GHz-es órajelen ketyeg.

A magasabb órajelek ellenére a chipek TDP-je továbbra is 125W-os lesz. Az újdonságok esetében a gyártó a HyperTransport órajelet is emeli majd, így a termékek a korábbi 1800 MHz helyett már 2000 MHz-es HT órajellel fognak dolgozni. A processzorok mindegyike 2009 folyamán jelenik meg, ám az egyes modellek pontos debütálásával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk. A modellek pontos listája:

[list type="unordered"]

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward