Készülnek AGP-s GeForce 8-as kártyák

Az AGP bővítőhelynek már sokszor halálhírét keltették, és mint tudjuk, akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni. Ebben az esetben különösen érvényes a mondás, hiszen az AGP foglalatot már sokszor eltemették, ám a hírek szerint mégis készülnek a jövőben AGP-s kártyák. Az NVIDIA GeForce 7600-as termékei még manapság is elérhetőek AGP-s kivitelben, ám már nem kell sokat várni ahhoz, hogy a GeForce 8-as család 8400-as és 8600-as tagjait is viszont lássuk a jó öreg AGP foglalatban.

Készülnek AGP-s GeForce 8-as kártyák

Az AGP bővítő helynek már sokszor halálhírét keltették, és mint tudjuk, akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni. Ebben az esetben különösen érvényes a mondás, hiszen az AGP foglalatot már sokszor eltemették, ám a hírek szerint mégis készülnek a jövőben AGP foglalatba illeszkedő videokártyák. Az NVIDIA GeForce 7600-as termékei még manapság is elérhetőek AGP-s kivitelben, ám már nem kell sokat várni ahhoz, hogy a GeForce 8-as család 8400-as és 8600-as tagjait is viszont lássuk a jó öreg AGP foglalatban.

A GeForce 8-as sorozatú kártyák AGP-vel való ellátása technikai nehézségbe ütközik, hiszen a GeForce 7600-as kártyáknál alkalmazott BR02-es PCIe AGP híd nem kompatibilis a GeForce 8-as sorozat tagjaival. Az Nvidia már készíti a chip A05-ös verzióját, amely a tervek szerint nem csak a GeForce 8-as család tagjaival, de a soron következő G92-es és G98-as chippel szerelt újdonságokkal is képes lesz együttműködni.

Ezzel egy időben az AMD sem tétlenkedik, a vállalat szintén nem kívánja elhagyni az AGP-s videokártyák piacát, mivel ebben a szegmensben még mindig nagy a termékek iránti kereslet. Az AGP-s Radeon HD2600-as és HD2400-as kártyák esetében még fennáll néhány kisebb-nagyobb driver probléma, ám a vállalat állítása szerint ezeket a hibákat a hónap végéig kijavítják, majd kiadnak egy friss drivert. A két gyártó lépéseiből is látszik, hogy még egy ideig egészen biztosan élni fog az AGP szabvány, még ha el is járt felette az idő.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward