Készülhetnek az USB 3.0-s külső meghajtók

Az USB 3.0-s csatolófelület, vagy más néven a SuperSpeed USB port kétség kívül a jövőt képviseli majd a hordozható adattárolók és egyéb perifériák tekintetében. Segítségével az eddiginél gyorsabb adatátvitelt tapasztalhatunk majd a külső merevlemezeknél, sőt, akár majd SSD meghajtót is pakolhatunk a külső, 2,5 hüvelykes HDD házakba.

Készülhetnek az USB 3.0-s külső meghajtók

Az USB 3.0-s csatolófelület, vagy más néven a SuperSpeed USB port kétségkívül a jövőt képviseli majd a hordozható adattárolók és egyéb perifériák tekintetében. Segítségével az eddiginél gyorsabb adatátvitelt tapasztalhatunk majd a külső merevlemezeknél, sőt, akár majd SSD meghajtót is pakolhatunk a külső, 2,5 hüvelykes HDD házakba.

A LucidPort megtette a fentebb vázolt irány felé az első lépést, ugyanis a mountain view-i székhellyel rendelkező vállalat a világon elsőként készített egy olyan úgynevezett híd chipet, amely az USB 3.0-s port és a SATA port között teremt majd kapcsolatot. Az új vezérlő segítségével az USB 1.1/2.0/3.0 porton keresztül SATA merevlemezek vagy SATA SSD meghajtók kapcsolhatóak majd a rendszerhez. A chip rendelkezik SATA NCQ (Native Command Queuing) és AES 128/256 bites titkosítási támogatással egyaránt, az adatátviteli sebessége pedig 210 MB/s körül helyezkedik el Windows Mass Storage driver alkalmazásakor. Amennyiben UAS (USB Attached SCSI) illesztőprogramot használnak a gyártók, akkor ez a sebesség még tovább fokozható.

A konkurens gyártók, azaz a Fujitsu, a PLX és a Faraday Electronics is dolgoznak már saját megoldásaikon a témában, ezek az USB 3.0 -> SATA híd chipek várhatóan az év vége felé jelenhetnek meg. A LucidPort USB300-as típusjelzéssel ellátott chipjének szállítása a hírek szerint már meg is indult.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward