Készül az olcsó Intel Shelton'08 platform

Napjainkban rendkívül nagy a kereslet az olcsó, alacsony fogyasztással rendelkező notebookok iránt, ilyen készülék az OLPC XO laptopja is, ezzel együtt azonban az olcsó és alacsony fogyasztással büszkélkedő asztali konfigurációk piacán is sok az érdeklődő. Az Intel az igányek kielégítésére fejleszt egy új asztali platformot, amely a Shelton'08 nevet viseli majd: a platform tulajdonképpen olcsó, energiatakarékos asztali gépek alapját képezi.

Készül az olcsó Intel Shelton'08 platform

Napjainkban rendkívül nagy a kereslet az olcsó, alacsony fogyasztással rendelkező notebookok iránt, ilyen készülék az OLPC XO laptopja is, ezzel együtt azonban az olcsó és alacsony fogyasztással büszkélkedő asztali konfigurációk piacán is sok az érdeklődő. Az Intel az igények kielégítésére fejleszt egy új asztali platformot, amely a Shelton'08 nevet viseli majd: a platform tulajdonképpen olcsó, energiatakarékos asztali gépek alapját képezi.

A Shelton'08-as platform a jelenlegi információk szerint a 100 dolláros árat célozza majd meg az asztali gépek piacán. A Shelton'08-as gépek 45 nm-es csíkszélességgel rendelkező Diamondville kódnévre hallgató processzorokat, és Intel 945GC vagy SiS 671-es lapkakészleteket tartalmaznak. A gépek minden tekintetben megfelelnek majd a legolcsóbb Windows Vista változat, a Home Basic követelményeinek.

A hírek szerint az Intel már folytatott tárgyalásokat az Asus-szal és a Shuttle-lel a platformmal kapcsolatban, ez a tény magyarázatott adhat a nemrégiben felröppent,  ASUS Eee PC-vel kapcsolatos pletykákra is. A tervek szerint az alacsony fogyasztású olcsó platformot először a 300 dollár alatti notebookoknál vezetik be jövő év folyamán, majd ez után nem sokkal piacra kerülnek az első Shelton'08-as asztali számítógépek is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward