Készül az AMD 40 nm-es, RV740-es GPU-ja

A TSMC már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy részükről semmi akadálya nincs a 40 nm-es csíkszélességre épülő termékek sorozatgyártásának, ugyanis a vállalat tökéletesen készen áll a feladatra. Jelenleg a grafikus processzorok a 55 nm-es és 65 nm-es technológiával készülnek a TSMC gyártósorain, az AMD már nagyjából egy éve váltott át az 55 nm-es csíkszélesség használatára, az Nvidia ezzel szemben jóval később készítette el első 55 nm-es megoldásait. Úgy tűnik, a helyzet most ismét megismétlődhet: valószínűleg az AMD lesz az első, aki 40 nm-es GPU-val ellátott videokártyákat dobhat piacra, de ezt még korai lenne határozottan kijelenteni.

Készül az AMD 40 nm-es, RV740-es GPU-ja

A TSMC már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy részükről semmi akadálya nincs a 40 nm-es csíkszélességre épülő termékek sorozatgyártásának, ugyanis a vállalat tökéletesen készen áll a feladatra. Jelenleg a grafikus processzorok az 55 nm-es és 65 nm-es technológiával készülnek a TSMC gyártósorain. Az AMD már nagyjából egy éve váltott át az 55 nm-es csíkszélesség használatára, míg az Nvidia ezzel szemben jóval később készítette el első 55 nm-es megoldásait. Úgy tűnik, a helyzet most ismét megismétlődhet: valószínűleg az AMD lesz az első, aki 40 nm-es GPU-val ellátott videokártyákat dobhat piacra, de ezt még korai lenne határozottan kijelenteni.

A lényeg, hogy az AMD elkészült az első 40 nm-es GPU-jával, amely az RV740-es kódnevet viseli. A termék nem egy felsőkategóriás megoldás, de mégis ez az első GPU, amelyik a 40 nm-es gyártástechnológiával készülhet. Az RC740-es változat a nagysikerű RV730-as GPU utódja lesz, ez a termék a Radon HD 4670-es videokártyákon található meg. Mivel a termék a középkategóriás megoldások piacán próbált helytállni, valószínűsíthető, hogy az RV740-es GPU-val ellátott verzió is a 100 dollár körüli árkategóriában fog elhelyezkedni.

Az AMD az RV740-es termék mellett az RV870-es "Lil Dragon" kódnévvel ellátott következő generációs grafikus processzoron is dolgozik. A jelenlegi információk szerint az AMD RV740-es GPU-jára épülő termékek valamikor a jövő év első negyedéve után kerülhetnek a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward