Készül a GeForce G 210 és GT 220

A DirectX 11-es technológia bevezetése már nincs túl messze: szélesebb körben 2010 folyamán kezdik majd el alkalmazni az új szabványt. Az AMD és az Nvidia már egyaránt készítik saját videokártya újdonságaikat, amelyek 40 nm-es csíkszélességgel és DirectX 11-es támogatással fognak rendelkezni. A DX11-es modellek megjelenése előtt mindkét gyártó piacra dobaj majd a jelenlegi architektúrára, ám már 40 nm-es csíkszélességre épülő megoldásait. Az AMD RV740-es modellje már egy ideje jelen van kereskedelmi forgalomban, ám a gyártásával kapcsolatban vannak kisebb-nagyobb fennakadások. Az Nvidia is hamarosan elkészül első 40 nm-es megoldásaival: a jelenlegi tervek szerint a 40 nm-es asztali kártyák október folyamán kerülhetnek a boltok polcaira.

Készül a GeForce G 210 és GT 220

A DirectX 11-es technológia bevezetése már nincs túl messze: szélesebb körben 2010 folyamán kezdik majd el alkalmazni az új szabványt. Az AMD és az Nvidia már egyaránt készítik saját videokártya újdonságaikat, amelyek 40 nm-es csíkszélességgel és DirectX 11-es támogatással fognak rendelkezni. A DX11-es modellek megjelenése előtt mindkét gyártó piacra dobja majd a jelenlegi architektúrára, ám már 40 nm-es csíkszélességre épülő megoldásait. Az AMD RV740-es modellje már egy ideje jelen van kereskedelmi forgalomban, ám a gyártásával kapcsolatban vannak kisebb-nagyobb fennakadások, így a szállítmányok akadoznak. Az Nvidia is hamarosan elkészül első 40 nm-es megoldásaival: a jelenlegi tervek szerint a 40 nm-es asztali kártyák október folyamán kerülhetnek a boltok polcaira.

Galéria megnyitása

A GT218-as és GT216-os GPU-t tartalmazó termékek GeForce G 210-es és GeForce GT 220-as típusjelzéssel bírnak majd, az egységek várható specifikációival kapcsolatban már rendelkezésre áll néhány információ. A GT218-as egy belépő szintű, 40 nm-es csíkszélességgel készülő GPU, amely 24 darab shaderrel, 4 ROP egységgel és 64 bites DDR2/GDDR3-as memória interfésszel lesz felszerelve. A termék eléggé pici ahhoz, hogy az NVIDIA akár egy MCP lapkakészletbe is beleintegrálja, amennyiben erre igény mutatkozik. A GT218-as GPU-val ellátott kártyák P690-es és P691-es referencia nyomtatott áramköri lapjai már készen állnak, ezek GDDR3-as és DDR2-es memóriák alkalmazására adnak lehetőséget. A GT218-as grafikus processzorral ellátott termékek 30-35 dollár közötti áron kerülhetnek forgalomba.

Galéria megnyitása

A GT216-os GPU már kétszer gyorsabb lesz, mint a GT218-asok, legalábbis a specifikációk alapján. A GeForce GT 220-as videokártyákon helyet kapó termék 48 daran shaderrel és 8 ROP egységgel bír, a terméken 64-bites helyett már 128 bites DDR2/DDR3/GDDR3-as memóriavezérlő lesz jelen. A fedélzeti memória mennyisége maximum 1 GB lehet. Az új kártya 625 MHz-es GPU, 1373 MHz-es shader és 790 MHz-es memória órajelekkel fog rendelkezni. Ez a modell már 55-60 dolláros áron lesz elérhető.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap