Készül a Futuremark DX11-es tesztprogramja

A Futuremark különböző tesztprogramjai már évek óta jelen vannak a piacon. A tuningmesterek többnyire a vállalat programjainak segítségével mérik össze tudásokat a többiekkel, ennek eredményeként a 3DMark sorozat tagjainál szinte havi rendszerességgel dőlnek meg a világrekord pontszámok, amelyeket  a végletekig kihegyezett csúcskategóriás alkatrészekből álló konfigurációk segítségével próbálják megállás nélkül ostromolni.

Készül a Futuremark DX11-es tesztprogramja

A Futuremark különböző tesztprogramjai már évek óta jelen vannak a piacon. A tuningmesterek többnyire a vállalat programjainak segítségével mérik össze tudásokat a többiekkel, ennek eredményeként a 3DMark sorozat tagjainál szinte havi rendszerességgel dőlnek meg a világrekord pontszámok, amiket  a végletekig kihegyezett csúcskategóriás alkatrészekből álló konfigurációk segítségével próbálják megállás nélkül ostromolni.

A vállalat az új technológiák megjelenésekor elsőként, de legalábbis az elsők között szokta piacra dobni az új eljárásra támaszkodó teszt alkalmazásait, amelyek az adott újítást már maradéktalanul képesek kihasználni, így az új termékekkel szerelt konfigurációk teljesítménye összehasonlíthatóvá válik. A Futuremark alkalmazásait sokszor támadták már, ugyanis az egyes gyártók különböző optimalizációkat és kisebb csalásokat vetnek be annak érdekében, hogy termékeik a lehető legtöbb pontot érjék el, így vonzóbbak legyenek a felhasználók számára, mint a konkurensek megoldásai.

A DirectX 11-es technológia a Radeon HD 5000-es sorozatú AMD videokártyák és a Windows 7 hivatalos megjelenésével végre már hódító útjára indult, ám a Futuremark még mindig nem készült el új, DX11-es tesztprogramjával. A gyártót nemrégiben az Unigine lekörözte, így elmondhatja magáról, hogy Ő volt az első, aki DirectX 11-es tesztprogrammal jelent meg a piacon még akkor is, ha ez az alkalmazás nem annyira komplex és nem áll több tesztből, mint a Futuremark szoftverei. Az Expreview munkatársai kíváncsiak voltak rá, hogy mégis mi a helyzet a Futuremark háza táján, így egy e-mail keretein belül kérdezték meg a vállalat illetékeseit, hogy készül-e, illetve mikorra várható a legfrissebb tesztprogramjuk. Az illetékesek rendkívül gyorsan válaszoltak: Oliver Baltuch levelében az áll, hogy az eddig még be nem jelentett alkalmazásról nem kíván részleteket elárulni, de annyit azért elmondhat, hogy a friss program lenyűgöző grafikával fog rendelkezni (mily meglepő) és piacvezető technológiák alkalmazásával jelenleg is gőzerővel készül. Ettől nem lettünk okosabbak, de egyelőre be kell érnünk ennyivel (miközben reménykedünk, hogy a következő 3DMarkban nem is lesznek olyan szégyenletes dolgok mint a Vantage-ben).

Az új Futuremark szoftver érkezéséig érdemes néhány pillantást vetni az Unigine DX11-es tesztprogramjára, ha eddig még nem tettük volna meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward