Kész az új G92-es GPU, de jön a GT200 is

A tegnapi nap főként az AMD új videokártyáiról szólt: hírt adtunk arról, hogy a vállalat a HD3870 X2 sikerein felbuzdulva már tervezi a HD3850 X2-es modellt is, valamint beszámoltunk a HD4800-as család várható megjelenési időpontjáról is. A következőkben az Nvidia háza táján nézünk szét, és megpróbáljuk lerántani a leplet a következő új GPU-ról, azzaz az 55nm-es G92-esről, valamint a későbbiekben megjelenő 10. generációs, GT200-as kódnévvel ellátott csúcs GPU-ról is.

Kész az új G92-es GPU, de jön a GT200 is

A tegnapi nap főként az AMD új videokártyáiról szólt: hírt adtunk arról, hogy a vállalat a HD3870 X2 sikerein felbuzdulva már tervezi a HD3850 X2-es modellt is, valamint beszámoltunk a HD4800-as család várható megjelenési időpontjáról is. A következőkben az Nvidia háza táján nézünk szét, és megpróbáljuk lerántani a leplet a következő új GPU-ról, azaz az 55nm-es G92-esről, valamint a későbbiekben megjelenő 10. generációs, GT200-as kódnévvel ellátott csúcs GPU-ról is.

A legfrissebb értesülések szerint az Nvidia G92-es GPU-jának, amely megtalálható a jelenleg forgalomban lévő 8800 GTS 512MB, 8800 GT és 8800 GS modellekben, elkészült a legújabb változata, ami már 55nm-es csíkszélességgel büszkélkedik. Az új grafikus processzor várhatóan az idei év második negyedévében debütál majd: az egység az Nvidia első válasza lesz az AMD RV770-es megoldásaira, de az új GPU a március 25-én debütáló GeForce 9800 GTX-en is helyet kaphat - ha hihetünk a pletykáknak. Az egyes vélemények szerint az Nvidia nem lesz versenyképes az AMD RV770-esével szemben, legalábbis addig, míg piacra nem dobják a következő generációs, GT200-as kódnévvel ellátott újdonságot.

A GT200-as Nvidia GPU-val kapcsolatban egyelőre nagyon kevés információ áll rendelkezésre. A GT200-as egység az Nvidia tízedik generációs csúcs GPU-ja lesz, amely a jelenlegi hírek szerint valamikor az év harmadik negyedévében látja meg a napvilágot a GeForce 10-es család tagjaként. A Radeon 4000-es családnak egy darabig nem kell majd félnie a GeForce 10-es megoldásoktól, ugyanis az Nvidia termékei más források szerint az idei év harmadik negyedévének végén, illetve a negyedik negyedév elején jelenhetnek meg legkorábban, az első HD4000-es kártyák pedig már idén június folyamán elindulnak hódító útjukra.

Lehet, hogy az AMD végre rendberakhatja a kissé megtépázott VGA piaci részesedését? Meglátjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward