Késnek az új Phenom processzorok

Az AMD nemrégiben értesítette partnereit arról, hogy a vállalat felsőkategóriás Phenom processzorai, azaz a Phenom 9700-as és 9900-as modellek előreláthatóan késni fognak. A tervek szerint az újdonságok 2008. elején kerültek volna forgalomba, ám most úgy néz ki, hogy ez az időpont 2008. második negyedévére csúszik.

Késnek az új Phenom processzorok

Az AMD nemrégiben értesítette partnereit arról, hogy a vállalat felsőkategóriás Phenom processzorai, azaz a Phenom 9700-as és 9900-as modellek előreláthatóan késni fognak. A tervek szerint az újdonságok 2008. elején kerültek volna forgalomba, ám most úgy néz ki, hogy ez az időpont 2008. második negyedévére csúszik.

Ezzel egy időben az értesülések szerint az AMD hárommagos megoldásai is késni fognak: a Toliman kódnévre hallgató egységek rendkívül fontosak az AMD számára, hiszen jó ár/teljesítmény arányukkal versenyképesebbek lehetnek majd, mint az Intel négymagos processzorai. A Toliman processzorok csúszása fájó pont lehet az AMD-nek, ugyanis ezek a processzorok valamelyest javíthatnak a vállalat jelenlegi nem túl jónak mondható helyzetén. Más források szerint viszont időben, 2008. márciusában debütálnak a hárommagos újdonságok.

Az új négymagos Phenomok, vagyis a Phenom 9700-as és a Phenom 9900-as modell az információk szerint azért fog késni, mert az AMD eddig még nem tudta kijavítani a sorozatot érintő TLB  (Translation Lookaside Buffer) hibát. Remélhetőleg a 2008. második negyedévére ígért megjelenést már tartani tudja a processzorgyártó vállalat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward