Képek és információk az AMD R680-asról

Az AMD videokártyákat érintő terveiről már korábban beszámoltunk, most a felsőkategóriás R680-as termékről sikerült néhány részletet megtudni. A 2007-es elemzők napja című rendezvényen az AMD néhány képpel is szolgált az újdonságról, ezeket a képeket a következőkben mutatjuk be.

Képek és információk az AMD R680-asról

Az AMD videokártyákat érintő terveiről már korábban beszámoltunk, most a felsőkategóriás R680-as termékről sikerült néhány részletet megtudni. A múlt hét folyamán az Analyst Day nevezetű rendezvényen az AMD néhány képpel is szolgált az újdonságról, ezeket a képeket a következőkben mutatjuk be.

Az R680-as kártyáról ezidáig annyi tudható, hogy a termék két GPU-val lesz felvértezve, a két GPU egy PCB lapon (nyomtatott áramkör) kap majd helyet. A GPU-k 55 nm-es csíkszélességgel készülnek, a termék Crossfire X támogatással is fel lesz vértezve. Az AMD az R680-as áráról egyelőre csak annyit mondott, hogy az 300 dollár fölött helyezkedik el a jövőben.

Az AMD által bemutatott képek alapján látható, hogy a kártya körülbelül mekkora mérettel fog rendelkezni. Az Expreview munkatársainak sikerült még több képet szerezniük az R680-asról, amelyek segítségével még több információhoz juthatunk a kártya kialakításával kapcsolatban. A képek ugyan nem tökéletes minőségűek, ennek ellenére a célnak megfelelnek.

A ChipHell-től származó képek alapján úgy tűnik, hogy a kártyán a két darab R670XT GPU között egy PLX chip foglal helyet, amely a grafikus vezérlők közötti kommunikációt bonyolítja le. A kártyán 8-tűs és 6-tűs tápcsatlakozó egyaránt jelen van, a hírek szerint mindkettőt használni kell majd a kártya működtetéséhez. A videokártyán egy darab Crossfire csatlakozó található, így maximum két darab R680-as kártya kapcsolható össze Crossfire módban, ezzel 4 GPU áll a felhasználók rendelkezésre. A képen látható kártyáról még hiányoznak a memória chipek: ezeknek összesen 16 hely áll a rendelkezésükre, 8 db az egyik, 8 db a másik oldalon. Az információk szerint az R680-ason 0,7 ns-os GDDR4-es memória chipek kapnak helyet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward