Képek az Intel Nehalem-ről és az X58-ról

Egy az Intel X58-as lapkakészletével felvértezett MSI alaplapról és egy Nehalem processzorról sikerült néhány képet szerezniük a bit-tech.net kollégáinak még a Computex 2008. kezdete előtt. A képeken látható újdonságok között megtaláljuk a Tylersburg lapkakészletet és a Nehalem architektúrára épülő Bloomsfield processzor platfromot egyaránt. A Bloomsfield processzor négy maggal és 1366 tűből álló tokozással rendelkezik, az egység pontos típusjelzésével és specifikációival kapcsolatban egyelőre nincsenek adatok.

Képek az Intel Nehalem-ről és az X58-ról

Egy az Intel X58-as lapkakészletével felvértezett MSI alaplapról és egy Nehalem processzorról sikerült néhány képet szerezniük a bit-tech.net kollégáinak még a Computex 2008. kezdete előtt. A képeken látható újdonságok között megtaláljuk a Tylersburg lapkakészletet és a Nehalem architektúrára épülő Bloomsfield processzor platformot egyaránt. A Bloomsfield processzor négy maggal és 1366 tűből álló tokozással rendelkezik, az egység pontos típusjelzésével és specifikációival kapcsolatban egyelőre nincsenek adatok. Az már tény, hogy a processzor HT támogatással és integrált DDR3-as memória vezérlővel érkezik.

A Bloomsfield processzorok új tokozásához sajnos nem passzolnak majd a jelenlegi LGA-775-ös hűtőalkalmatosságok, így a processzorokhoz teljesen új hűtőket kell majd kifejleszteniük a gyártóknak. A Tylersburg lapkakészlettel felvértezett alaplap az MSI kínálatából érkezett: az egység 6 darab DDR3-as memória foglalattal rendelkezik: a háromcsatornás memória támogatás kihasználásához minimum 3 darab DDR3-as memória modul használatára lesz szükség.

A lapkakészlet egyébként 36 darab PCI Express 2.0-s sávval van felvértezve, így lehetőség lesz két darab PCI-Express x16-os videokártya bővítőhely használatára teljes, x16-os sávszélesség alkalmazása mellett is. A Tylersburg lapkakészlet esetében a déli híd szerepét ICH10-es vezérlő tölti be.

Az MSI terméke még csak mintapéldány, így a végleges, kereskedelmi forgalomban is megjelenő termék még változhat. Az egység egyébként nagyjából 6 hónap múlva debütál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward