Kémfotókon a Sapphire Radeon HD 4850 X2

Kémfotókon a Sapphire Radeon HD 4850 X2

Az AMD Radeon HD 4870 X2-es modelljének kistestvére, azaz a Radeon HD 4850 X2 megjelenése már egy ideje várat magára. Sokan kíváncsiak rá, hogy az újdonság vajon mire lesz képes a piacon, illetve ár/teljesítmény arányban mennyire lesz jó befektetés. Az elmúlt idő folyamán nagy volt a csend a jövevény körül, de most végre sikerült lencsevégre kapni az újdonságot, amely elsőként a Sapphire egyedi tálalásában tekinthető meg.

A Sapphire terméke első ránézésre egyedi, kétslotos hűtést alkalmaz, amely két ventilátorral próbálja lehűteni a termék RV770-es GPU-it. Az új kártyán 2 GB GDDR3-as fedélzeti memória kap majd helyet, ami kétszer akkora mennyiség, mint a referencia Radeon HD 4850 X2-es modelleké. A Sapphire Radeon HD 4850 X2 két darab 55 nm-es RV770-es GPU-val és így összesen 1600 darab stream processzorral lesz felszerelve, a kártya tápellátásáról egy 6 tűs és egy 8 tűs tápcsatlakozó fog gondoskodni. A Radeon HD 4850 X2 esetében természetesen elérhető lesz a CrossfireX támogatás is.

A Sapphire kártyája dizájnos, kék PCB-re, azaz nyomtatott áramköri lapra épül. Az újdonság pontos specifikációiról, illetve az órajelek pontos értékeiről egyelőre még nincsenek információk. Szomorú tény az is, hogy a Radeon HD 4850 X2-es kártyák hivatalos megjelenési dátuma sem ismert, de a különböző források szerint jó esély van rá, hogy a jövő hónap folyamán már feltűnjenek a boltok polcain a legfrissebb AMD videokártyák.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward