Kémfotókon a Radeon HD 4670

Kémfotókon a Radeon HD 4670

Az AMD legfrissebb középkategóriás videokártyájáról sikerül néhány képhez és egy kevés információhoz jutni. A kártya a hírek szerint többféle kivitelben kerül majd piacra, a lencsevégre kapott változaton egy dual link DVI kimenet, valamint két darab DisplayPort csatlakozó foglal helyet.

Az újdonság egyébként 55 nm-es csíkszélességű GPU-ával lesz ellátva, amely 320 darab shader egységet és 16 darab textúrázó egységet hordoz magában. A GPU mag órajele 701 MHz-es lesz, míg a memória órajele 900 MHz. A kártya memória sávszélessége 28,8 Gbps, ebből kiszámolható, hogy 128 bites adatsínnel rendelkezik (sokak szerint végül az apró magméret miatt) . A kártya 450 GFlops számítási teljesítmény elérésére képes, a GPU 150 mm2-es lesz. Az újdonság 512 MB-os és 1 GB-os kiszerelésben kerül piacra, a termék DVI, DisplayPort és HDMI port támogatására egyaránt képes. A kártya 70W-os TDP mellett fog üzemelni és el lesz látva az UVD 2-es videó dekódoló technológiával is.

Az első tesztek alapján a termék 3DMark Vantege-ban P3200 és P3299 pont között teljesít, ám a teszthez használt konfigurációval kapcsolatban nem osztottak meg információkat. A kártya érkezésére még várni kell, remélhetőleg hamarosan megjelennek majd az első hivatalos információk is az új jövevénnyel kapcsolatban.

A fenti specifikációk egyébként nagyon hasonlítanak a HD38x0 szériára, csak a memóriasávszélesség esett át komoly nyírbáláson. A mag sebessége valahol a 3850 és 3870 között illene legyen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward