Kellemetlen BUG az Apple rendszerében

Egy rendkívül kellemetlen hibára derült fény, amely az Apple Mac OSX 10.3 Panther operációsrendszerétől kezdve minden újabb rendszert érint, beleértve a Tigert és a Leopardot is. A kellemetlen BUG fájl áthelyezéskor jelentkezik, ugyanis folyamat elvileg a három lépésből áll, ám az Apple operációs rendszerei az egyik lépést kihagyják, így egyesesetekben adatvesztésssel kell számolnunk.

Kellemetlen BUG az Apple rendszerében

Egy rendkívül kellemetlen hibára derült fény, amely az Apple Mac OSX 10.3 Panther operációsrendszerétől kezdve minden újabb rendszert érint, beleértve a Tigert és a Leopardot is. A kellemetlen BUG fájl áthelyezéskor jelentkezik, ugyanis folyamat elvileg a három lépésből áll, ám az Apple operációs rendszerei az egyik lépést kihagyják, így egyesesetekben adatvesztéssel kell számolnunk.

A hibajelenség bemutatását Tom Karpik weboldalán találjuk meg, a site a Leopard segítségével mutatja be az említett hibát egy videó keretein belül. Alap esetben egy fájl áthelyezésénél három művelet megy végbe:

1. A fájl másolása a forrásból a célba

2. A másolás sikerességének ellenőrzése

3. Amennyiben a másolás sikeres, a forrás fájl törlése

A jelek szerint az Apple a harmadik lépésről elfeledkezett, azaz ha egy USB-s vagy egy FireWire eszközre helyezünk át egy fájlt, akkor ha a kapcsolat másolás közben megszakad, elveszítjük a fájlt. Ez a tény hálózaton történő másolás esetén is fennáll, ha például elveszíti a két számítógép egymással a kapcsolatot. Másolás közben amennyiben megszakad a kapcsolat, az OS X egy hibaüzenettel tér vissza, majd törli a szóban forgó fájlt, ezáltal adatvesztés jön létre.

Az Apple már több, mint kétmillió Leopard példányt szállított ki, ezek a szoftverek szintén tartalmazzák az előbb említett bug-ot, így számos felhasználó adata lehet veszélyben. Remélhetőleg a hibáról már az Apple is értesült, és a következő napok folyamán megjelenik egy javítás, amelynek segítségével megszűnik az említett jelenség.

Furcsa módon a Windows Vista-nál is találtak már korábban hasonló BUG-ot.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward