Karcsúbb lett a WD 750 GB-os mobil merevlemeze

A Western Digital kínálatában nyolc hónappal ezelőtt jelent meg a Scorpio Blue család 750 GB-os adattároló kapacitással büszkélkedő tagja, amely 2,5 hüvelykes formátummal büszkélkedett és 12,5 mm vastag volt, így a hagyományos noteszgépekbe sajnos nem lehetett beépíteni, ugyanis azokba túlnyomórészt 9,5 mm-es szabvány magassággal/vastagsággal rendelkező egységek férnek.

Karcsúbb lett a WD 750 GB-os mobil merevlemeze

A Western Digital kínálatában nyolc hónappal ezelőtt jelent meg a Scorpio Blue család 750 GB-os adattároló kapacitással büszkélkedő tagja, amely 2,5 hüvelykes formátummal büszkélkedett és 12,5 mm vastag volt, így a hagyományos noteszgépekbe sajnos nem lehetett beépíteni, ugyanis azokban túlnyomórészt 9,5 mm-es szabvány magassággal/vastagsággal rendelkező egységek férnek el.

Ma bemutatkozott az új 750 GB-os Scorpio Blue merevlemez, amely elődjéhez hasonlóan szintén 2,5 hüvelykes formátummal büszkélkedik, de 12,5 mm helyett már csak 9,5 mm magas, így minden olyan noteszgéppel használható lesz, amely szabvány magasságú mobil merevlemezek fogadására van felkészítve. A szabvány mérettel rendelkező újdonság belsejében két merevlemez korong teljesít szolgálatot, amelyek egyenként 375 GB-os adattároló kapacitást kínálnak. A korongok a mobil merevlemezek esetében megszokott 5400-as percenkénti fordulatszámmal üzemelnek, az egység pedig SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez. A merevlemez már az Advanced Format technológia köré épül, ami 4096 bájtos szektorméretet takar. Az adatok biztonságáról és a halk működésről a már jól ismert ShockGuard és WhisperDrive technológiák gondoskodnak.

A WD7500BPVT termékkóddal ellátott mobil merevlemez újdonság három év garanciával kerül forgalomba, ajánlott végfelhasználói ára pedig 149 dollár magasságában helyezkedik el. A termék szállítása már megindult, így hamarosan találkozhatunk vele az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward