Júniusig nem csökken a notebook CPU-k ára?

Az Intel notebook processzorainak ára úgy tűnik, hogy az idei év júniusáig egészen biztosan nem csökken majd, így aki ugyanazért a pénzért gyorsabb központi egységre vágyik, annak bizony pár hónapot ég várnia kell. Az értesüléseket a DigiTimes munkatársai közölték, akik nevük elhallgatását kérő forrásoktól kapták az információkat. A források szerint az Intel már körlevél formájában tájékoztatta is különböző partnereit, hogy május vége előtt senki se számítson a notebook processzorok árainak mérséklődésére.

Júniusig nem csökken a notebook CPU-k ára?

Az Intel notebook processzorainak ára úgy tűnik, hogy az idei év júniusáig egészen biztosan nem csökken majd, így aki ugyanazért a pénzért gyorsabb központi egységre vágyik, annak bizony pár hónapot még várnia kell. Az értesüléseket a DigiTimes munkatársai közölték, akik nevük elhallgatását kérő forrásoktól kapták az információkat, melyek szerint az Intel már körlevél formájában tájékoztatta is különböző partnereit, hogy május vége előtt senki se számítson a notebook processzorok árainak mérséklődésére.

Hogy miért ilyen fontos, illetve érdekes ez? Nos, a piac egyes szereplői már elég régóta híresztelik, hogy az Intel még ebben a negyedévben csökkenti majd a notebook processzorok árait, hogy ezzel a jelenlegi, mérsékeltnek mondható forgalmat némileg fellendítse. Így vagy úgy, a vállalat júniusig nem tervez árcsökkentéseket, legalábbis a notebook szegmensben egészen biztosan nem. A korábbi, kedvezőbb árakról szóló cikkekben arról lehetett olvasni, hogy a 2,8 GHz-es Cre 2 Duo T9600-as processzor 13-40% közötti összeggel kerül majd kevesebbe, ami azt jelentette volna, hogy a terméket 530 dollár helyett akár 320-460 dollár közötti áron is el lehetett volna érni.

Az Intelnél azzal, hogy a notebook CPU-k árát "befagyasztották", gyakorlatilag az üzleti partnereknek kívánnak segíteni abban, hogy a felhalmozott raktárkészleteket zökkenőmentesen és lehetőleg veszteség nélkül értékesíthessék. Ezzel együtt a gyártó a Nehalem alapokon nyugvó mobil platformjának megjelenését is későbbre tolta. A Calpella platform csúszását a jelenlegi piaci igényekkel és a partnerek raktárkészleteivel magyarázta a vállalat. Ez utóbbi információ annyira nem meglepő, ugyanis már január folyamán is felröppentek olyan hírek, hogy a különböző partnerek örülnének, ha a Calpella startját későbbre tolná a vállalat, ugyanis akkor gond nélkül elfogyhatnának a Centrino 2-es raktárkészletek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward