Június előtt jön az ASUS R50-es MID készüléke

Az Intel Developer Forum eddig is bővelkedett újdonságokban, most sincs ez másként: az ASUS a konferencia alkalmával bejelentette új mobil internetes-képe készülékét (MID- Mobile Internet Device), amely ASUS R50-es típusjelzéssel kerül majd forgalomba, várhatóan valamikor június előtt. Az eszköz a maga 500 dollár fölötti árával nem mondható éppen olcsónak. A tervek szerint a későbbiekben, azaz egészen pontosan novemberben debütál majd az R50-es billentyűvel ellátott változata.

Június előtt jön az ASUS R50-es MID készüléke

Az Intel Developer Forum eddig is bővelkedett újdonságokban, most sincs ez másként: az ASUS a konferencia alkalmával bejelentette új mobil internetes-képe készülékét (MID- Mobile Internet Device), amely ASUS R50-es típusjelzéssel kerül majd forgalomba, várhatóan valamikor június előtt. Az eszköz a maga 500 dollár fölötti árával nem mondható éppen olcsónak. A tervek szerint a későbbiekben, azaz egészen pontosan novemberben debütál majd az R50-es billentyűvel ellátott változata.

Az ASUS R50-es újdonsága 5,6 hüvelykes képátlóval rendelkező kijelzőt fog tartalmazni, amely 1024x600 pixeles natív felbontás mellet üzemel. Az egységben az Intel egyik új Atom processzora foglal helyet, 1,3 GHz-es órajelen ketyeg. A kis készülékben SSD meghajtó felel az adatok tárolásáért, a gyártó állítása szerint az R50-esben maximum 32 GB-os adattároló kapacitással bíró egység kaphat helyet. A készülék 3G támogatással és beépített GPS vevővel is fel lesz vértezve. Az előzetes információk alapján a MID eszköz Windows Vista és Linux operációsrendszert egyaránt képes lesz futtatni, ám egyelőre nem tudható, hogy a gyártó pontosan milyen rendszerrel vértezi fel az eszközt, illetve elérhető lesz-e mindkét operációs rendszerrel.

A kis R50-esről már videó is készült. A képkockák alapján a vélemények szerint az eszköz nem lesz kicsi, hardver elemek tekintetében viszont kevés lesz ahhoz, hogy zökkenőmentesen használhassák a felhasználók. A prototípusról készült összeállításban a termék lassúnak tűnik: a Vista vezérlőpultját 8 másodperc alatt tudja megnyitni. A remények szerint a végleges változaton már gördülékenyebben fut majd az operációsrendszer. Meglátjuk...

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward