Jövőre érkezik a 7950 GX2 utódja?

Annakidején az NVIDIA a GeForce 7950 GX2-es személyében egy különleges kártyát dobott piacra, amely két GPU-val és két PCB-vel rendelkezett. Tulajdonképpen anno ez volt az első megoldás, amelynek segítségével lehetőség volt a négyutas SLI rendszere megvalósítására. A 4 GPU-ból álló rendszer a tesztek alapján nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a kártya egy idő után lassan feledésbe is merült, majd átvették helyét az egy GPU-val rendelkező 8800-as sorozatú újdonságok.

Jövőre érkezik a 7950 GX2 utódja?

Annakidején az NVIDIA a GeForce 7950 GX2-es személyében egy különleges kártyát dobott piacra, amely két GPU-val és két PCB-vel rendelkezett. Tulajdonképpen anno ez volt az első megoldás, amelynek segítségével lehetőség volt a négyutas SLI rendszere megvalósítására. A 4 GPU-ból álló rendszer a tesztek alapján nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a kártya egy idő után lassan feledésbe is merült, majd átvették helyét az egy GPU-val rendelkező 8800-as sorozatú újdonságok.

A legfrissebb értesülések szerint az NVIDIA a jövő év folyamán ismét megpróbálkozik a koncepcióval, ám ekkor már két darab G92-es GPU-t ültet majd az új kártyára. A G92-es GPU nemrégiben debütált: a grafikus processzor jelenleg a 8800 GT-ken található meg. A G92-es GPU a 65 nm-es csíkszélességének köszönhetően kisebb fogyasztással rendelkezik, mint a G80-as társai, így ideális lehet egy két GPU-s kártya elkészítéséhez, ugyanis az egység hőleadását könnyebb kordában tartani.

Az NVIDIA nem az egyetlen gyártó, aki két GPU-val felvértezett kártyák készítésén munkálkodik. Az AMD korábban szintén bejelentette, hogy 2008-ban két GPU-s kártyát kíván piacra dobni. Az AMD megoldása két darab RV670-es GPU-t fog tartalmazni, ez a GPU kap majd helyet a hamarosan megjelenő HD 3800-as sorozatú újdonságokon is. Ami ennél érdekesebb az az, hogy az AMD egy nyomtatott áramkörre kívánja elhelyezni a két GPU-t.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward