Jönnek az új iMac-ek

Az Apple közel egy éve frissítette utoljára az iMac szériát, ám most bepótolja a hiányosságot, két új iMac konfigurációt dob piacra (20 és 24 colost), amelyek új, meglehetősen tetszetős dizájnnal próbálják meg elkápráztatni a mac-es felhasználókat. A frissítésnek köszönhetően az Apple végre szakított az 1440x900 pixeles natív felbontással, az új 20 colos modellek már 1680x1050 pixeles felbontással dolgoznak. Nem csak a kijelző, hanem a videokártya is változott: a belépő szintű modellekbe AMD Radeon HD 2400XT, míg a többi termékbe AMD Radeon HD 2600PRO videokártya került.

Jönnek az új iMac-ek

Az Apple közel egy éve frissítette utoljára az iMac szériát, ám most bepótolja a hiányosságot, két új iMac konfigurációt dob piacra, amelyek új, meglehetősen tetszetős dizájnnal próbálják meg elkápráztatni a mac-es felhasználókat. A frissítésnek köszönhetően az Apple végre szakított az 1440x900 pixeles natív felbontással, az új 20 colos modellek már 1680x1050 pixeles felbontással dolgoznak. Nem csak a kijelző, hanem a videokártya is változott: a belépő szintű modellekbe AMD Radeon HD 2400XT, míg a többi termékbe AMD Radeon HD 2600PRO videokártya került.

Természetesen az új 20 és 24 colos iMac-ek külseje is változott. A korábbi műanyag hatású burkolatot alumíniumra cserélték, így a készülék még profibb kinézettel rendelkezik. A kijelző alatti borítás mérete is csökkent, ennek köszönhetően még szebb lett az új iMac. Az iMac karcsúsításon is átesett: most már vékonyabb kivitelben kerül a boltok polcaira a készülék. Az új dizájnhoz természetesen új, alumínium házzal rendelkező billentyűzet is jár, ez legjobban a Macbook Pro billentyűzetére hasonlít.

Az Apple 4 alapmodellt dob piacra, ezek természetesen a rendelés pillanatában módosítható konfigurációk, azaz például memória, illetve egyéb alkatrész bővítésére lehetőség van, persze ez némi plusz összegbe kerül. Az alábbi táblázatban láthatóak az új modellek tulajdonságai és az alapáruk.

Érdekesnek tűnhet, hogy az amerikai és az ausztrál ár között a belépő szintű modellnél 257 dollárnyi különbség látható, amennyiben az ausztrál árat átszámoljuk amerikai dollárba (1456 dollár). Európában rosszabb a helyzet, itt ugyanis 1651 dollárt kérnek el a belépő szintű modellért, míg Angliában ez a gép 1621 dollárba kerül. Az országok közül talán Norvégia jár a legrosszabbul, hiszen náluk az új, belépő szintű iMac-ért 1724 dollárt kell majd fizetni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward