Jönnek az Intel szorzózár-mentes processzorai

Jönnek az Intel szorzózár-mentes processzorai

Az AMD hatmagos processzorairól szállingóznak az információk, ám most végre a konkurens Intel háza tájáról is érkezett néhány információmorzsa, amelyek rögtön két friss, szorzózár-mentes processzor megjelenéséről árulkodnak. A gyártó kínálatában már van ilyen, azaz szabadon állítható szorzóval rendelkező modell, ez a termék pedig nem más, mint a tavaly bemutatott Core 2 Duo E6500k.

[bold]Processzortámogatási listából derült ki a turpisság

[/bold]

Az XtremeSystems fórumának szemfüles tagjai  a Gigabyte terméktámogatási oldalán találták meg az új jövevényre utaló jeleket. Az információk szerint a friss processzor a Core i7-875k típusjelzést kapta és látszólag ugyanazokkal a specifikációkkal rendelkezik, mint Core i7-870-es társa: 2,93 GHz-es magórajel, 8 MB-nyi harmadszintű gyorsítótár, LGA-1156-os tokozás és 95W-os TDP. Az egyetlen különbség a 45 nm-es csíkszélességgel készülő Lynnfield processzorok között az, hogy a Core i7-875K szorzózár-mentes formában kerül piacra, míg a 870 nem.

[bold]A Core i5-ös családban is lesz szorzózár-mentes példány

[/bold]A jelek szerint azoknak sem kell majd lemondaniuk a szorzózár hiányából fakadó tuning-előnyökről, akik a középkategóriában keresnek maguknak processzort. A gyártó nekik készíti a 32 nm-es csíkszélességű Clarkdale lapkára épülő Core i5-655k típusjelzéssel felvértezett modellt, amely két maggal, 3,2 GHz-es magórajellel, 4 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral és 73W-os TDP-vel száll majd harcba a piacon. A termék specifikációk tekintetében tökéletesen megegyezik majd Core i5-650-es társával, kettőjük között mindössze a szorzózár tekintetében lesz különbség. Ez a modell is az idei év második negyedévének végén jelenhet majd meg, csak úgy, mint a Core i7-875k névre keresztelt nagytestvér.

A korábbi hírek tehát igaznak bizonyultak, tényleg érkezik Clarkdale és Lynnfield is ami szabadon tuningolható, de ez egyelőre kevés lesz ahhoz, hogy az Intel szembeszálljon az AMD Black Edition szériájával, ugyanis feltételezve, hogy a k jelölésű processzorok némivel drágábbak lesznek sima társaiknál, az olcsóbbik példány is drágább lesz mint az AMD csúcsprocesszorának BE változata. Ez jelenleg a Phenom II X4 965 BE, ami négymagos és 3.4GHz-en ketyeg. Remélhetőleg a régebbi 6500K mintájára az olcsóbb régiókban is lesznek majd szorzózár mentes Intel processzorok, mert például a Core i3-mas szériában minden bizonnyal nagy sikerük lenne.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward