Jönnek a Core i7 920-asok D0-s steppinggel

A D0-s steppinggel készülő Core i7 920-as processzorokkal kapcsolatban az első hírek még február elején jelentek meg, ugyanebben a hónapban a Core i7 950-es és a Core i7 975-ös processzor újdonságokról is olvashattunk, amelyek az akkori információk szerint még az idei év második negyedévében piacra fognak kerülni.

Jönnek a Core i7 920-asok D0-s steppinggel

A D0-s steppinggel készülő Core i7 920-as processzorokkal kapcsolatban az első hírek még február elején jelentek meg, ugyanebben a hónapban a Core i7 950-es és a Core i7 975-ös újdonságokról is olvashattunk, amelyek az akkori információk szerint még az idei év második negyedévében piacra fognak kerülni.

A Core i7 920-as modell D0-s steppinggel készülő változatai japánban már elérhetőek egyes boltok polcain, a processzorok átszámítva 320 eurós áron vásárolhatóak meg. Az új steppinggel rendelkező központi egységeknél kisebb változtatásokat eszközölt a gyártó az előző revízióhoz képest. Az első pici változás nem más, mint a sorozatszám: a sokszor olvashatatlan karakterkód most már jobban kivehető. Érdekesség, hogy a korábbi SLBCH specifikációs kód SLBEJ-re változott, ez is utal arra, hogy az adott processzor már a D0-s steppinggel rendelkezik.

A stepping váltás hatására a processzorok azonosító karaktersorozata is változott, így a korábbi 0x000106A4 helyett már 0x000106A5-ös jelzéssel bírnak. Ez a változás azt jelenti, hogy az új processzorok zökkenőmentes használatához egy BIOS frissítés alkalmazására van szükség az adott alaplapnál. A D0-s steppinggel ellátott modellek egyébként a hírek szerint jobb tuningpotenciállal bírnak, ami nem egy elhanyagolható szempont. Érdekesség, hogy ugyanezzel a steppinggel érkezik majd a Core i7 975-ös modell is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward