Jön az Intel 8 magos Xeon processzora

Az Intel műhelyében javában készül a vállalat legfrissebb szerver processzora, amely a jelenlegi négymagos megoldásokkal ellentétben már nyolc maggal és egyéb újításokkal is rendelkezni fog, ugyanis a termék a Core i7-es modellekkal azonos architektúrára épül. Az Intel nagyjából két hét múlva rántja le a leplet az újdonságról, pontosabban annak várható kódnevéről és specifikációiról.

Jön az Intel 8 magos Xeon processzora

Az Intel műhelyében javában készül a vállalat legfrissebb szerver processzora, amely a jelenlegi négymagos megoldásokkal ellentétben már nyolc maggal és egyéb újításokkal is rendelkezni fog, ugyanis a termék a Core i7-es modellekkel azonos architektúrára épül. Az Intel nagyjából két hét múlva rántja le a leplet az újdonságról, pontosabban annak várható kódnevéről és specifikációiról.

Az új, Nehalem alapú Xeon processzor a jelenlegi modellekhez képest kétszerannyi, azaz 8 maggal fog rendelkezni, a termék 45 nm-es gyártástechnológia segítségével készül. Az új architektúra jóvoltából egyetlen nyolcmagos processzor összesen 16 darab szálon tud majd dolgozni, ugyanis az új Xeon modellből a HT támogatás sem fog hiányozni. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egyetlen mag két szállal birkózik meg egy időben. Az új processzor a Nehalem architektúrának köszönhetően már az új QPI (QuickPath) technológiával is el lesz látva (a HyperTransporthoz hasonló soros csatlakozás), amely szükségtelenné teszi a klasszikus, dedikált rendszerbusz használatát. A termék pontos specifikációival kapcsolatban egyelőre további részletek nem szivárogtak ki.

A CPU bemutatójára február 9-én kerül sor a Solid-State Circuits Conference alkalmával, ám a várakozások szerint ezen a rendezvényen a gyártó valószínűleg még nem mutatja be magát a nyolcmagos processzort, mindössze a specifikációkkal kapcsolatban szolgál részletekkel, illetve a távolabbi tervekkel kapcsolatban mutat majd néhány útitervet. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint az új, nyolcmagos processzorok várhatóan az év első negyedévének végén kerülhetnek majd forgalomba. Az új Xeon modellel kapcsolatban további részletekkel az SSCC alkalmával jelentkezünk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward