Jön az 55 nm-es GeForce GTX 285

Jön az 55 nm-es GeForce GTX 285

Az Nvidia két GPU-val felszerelt GTX 295-ös modellje után most a frissített GeForce GTX 280-as újdonságról szivárogtak ki információk. A termékkel a gyártó az egy GPU-s megoldások piacán próbál majd hódítani, hogy ez mennyire fog sikerülni, az 2009. január 8-a után kiderül.

A GeForce GTX 285-ös típusjelzéssel ellátott kártya átdolgozott nyomtatott áramköri lappal érkezik, a termék a GeForce GTX 280-as modellhez képest megemelt órajeleken fog üzemelni. A P981-es referencia dizájn segítségével készülő újdonság 10,5 hüvelykes hosszúsággal bír csak úgy, mint a jelenleg is forgalomban lévő GeForce GTX 280-as videokártyák. A termék kétslotos hűtővel, valamint két DVI és egy S-video kimenettel lesz felszerelve. A kártyán 1 GB-nyi GDDR3-as memóriát helyez el a gyártó, az 55 nm-es csíkszélességű GPU-ban továbbra is 240 darab stream processzor lapul majd. A GeForce GTX hivatalos órajeleivel kapcsolatban egyelőre még nincsenek információk, de az előzetes hírek szerint az újdonság a GTX 280-as modell teljesítményének 110%-át mutathatja majd fel, ami másszóval 10%-os teljesítménynövekedést jelent az előző generációs termékekhez képest.

Galéria megnyitása

A GeForce GTX 285-ös változat tulajdonképpen egy „tuningolt” GeForce GTX 280-as kártyát takar, ami magasabb órajeleken, de alacsonyabb fogyasztással üzemel, mint elődje. A GeForce GTX 280-as kártya maximális TDP-je 236W körül helyezkedik el, a termék működéséhez egy 8-tűs és egy 6-tűs PCI Express tápcsatlakozó szükséges. A TDP értéke az új, 55 nm-es GPU-val ellátott GeForce GTX 285-ös esetében már csak 183W-ot fog képviselni, a termékhez a hírek szerint két darab 6-tűs PCI Express tápcsatlakozót kell majd alkalmazni.

A GeForce GTX 285-ös modellel az Nvidia a felsőkategóriás, egy GPU-s termékeket tartalmazó piaci szegmensben szeretne hódítani, míg az új, 55 nm-es GPU-val ellátott GeForce GTX 260-as modellel a felső-középkategóriát veszi célba. A két GPU-val ellátott GeForce GTX 295-ös megoldástól a gyártó azt várja, hogy segítségével újra elfoglalhatja majd a piac leggyorsabb videokártyájának járó dobogó legfelsőbb fokát.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap