Jön a HD 5830 és a HD 5870 Eyefinity Edition

Az AMD az elkövetkező napok folyamán rögtön két videokártya újdonsággal is jelentkezik majd: a jövő hét folyamán végre hódító útjára indulhat a várva várt Radeon HD 5830, amely már több késésen is túl van, legutóbb például a kínai újév miatt halasztották el a termék piacra dobását. Az újdonságon kívül egy különleges Radeon HD 5870-es videokártya is érkezik majd, ám ez a termék majd csak a CeBIT után kerülhet az üzletek polcaira.

Jön a HD 5830 és a HD 5870 Eyefinity Edition

Az AMD az elkövetkező napok folyamán rögtön két videokártya újdonsággal is jelentkezik majd: a jövő hét folyamán végre útjára indulhat a várva várt Radeon HD 5830, amely már több késésen is túl van, legutóbb például a kínai újév miatt halasztották el a termék piacra dobását. Az újdonságon kívül egy különleges Radeon HD 5870-es videokártya is érkezik majd, ám ez a termék majd csak a CeBIT után kerülhet az üzletek polcaira.

A március már csak azért is izgalmas lesz, mert az Nvidia végre bemutatja DirectX 11-es videokártyáit, amelyek a GeForce GTX 470-es és GeForce GTX 480-as típusjelzéseket kapják. Ezek a termékek a felsőkategóriás megoldások piacán szállnak harcba. No de térjünk vissza a Radeon HD 5830-ra. Az újdonság a korábbi hírek szerint 1280 darab stream processzort tartalmaz majd és 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória lesz rajta jelen. A GPU 750 MHz-en, míg a 256-bites adatsínen lógó memória chipek 4 GHz-en fognak üzemelni. A videokártya a legutóbbi információk alapján február 25-én debütálhat.

A másik újdonság a Radeon HD 5870 Eyefinity Edition nevet viseli. Ezt a kártyát a gyártó kifejezetten az Eyefinity technológia népszerűsítéséhez készítette: a terméken nem kevesebb, mint hat darab mini DisplayPort csatlakozó lesz jelen a szokásos DVI, HDMI és DisplayPort kimenetek helyett. A videokártya gyári órajeleken üzemel majd, de fedélzeti memóriából kétszer annyi lesz rajta, mint a hagyományos modelleken. A 2 GB-nyi video memóriával ellátott újdonság a hat mini DisplayPortnak köszönhetően egyidejűleg akár 6 monitor kezelésére is képes lesz. A termék március 11-én jelenik meg kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói árát egyelőre homály fedi.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward