Jól teljesít a Bing

A Microsoft Bing névre keresztelt internetes keresőmotorja nagyjából egy hónapja érhető el a nagyközönség számára. Az újdonság a Google ellen száll harcba a piacon, no de hogyan teljesített az elmúlt idők folyamán a nagy riválissal szemben? A Reuters információi szerint a Bing meglepően jól szerepel: a rendelkezésre álló friss adatok szerint a kereső növelte piaci részesedését.

Jól teljesít a Bing

A Microsoft Bing névre keresztelt internetes keresőmotorja nagyjából egy hónapja érhető el a nagyközönség számára. Az újdonság a Google ellen száll harcba a piacon, no de hogyan teljesített az elmúlt idők folyamán a nagy riválissal szemben? A Reuters információi szerint a Bing meglepően jól szerepel: a rendelkezésre álló friss adatok szerint a kereső növelte piaci részesedését. Ez a tény mindenképpen pozitívum, ha azt vesszük, hogy világszerte a Google mondható az emberek legkedveltebb keresőjének.

A StatCounter által rendelkezésre bocsátott statisztikák szerint a Microsoft keresője az Amerikai Egyesült Államok területén már 8,23%-os részesedéssel bírt, ami a júniusi startot követő 7,81%-os, valamint az áprilisi 7,21%-os eredményhez képest egyértelmű növekedést jelent. A Bing indulásakor az elemzők 9,21%-os rekordrészesedést mértek, ez valószínűleg az újdonság varázsának volt köszönhető, ugyanis sokan tettek egy próbát, hogy milyen is az új kereső. A StatCounter adatai szerint a Bing június utolsó hetében már a 8,45%-os értéket ostromolta. Ahhoz, hogy a fenti adatokat valamelyest el tudjuk helyezni, vessünk néhány pillantást a Yahoo adataira is. A kereső az elmúlt hónap folyamán 10,99%-ról 11,04%-ra növelte részesedését, azaz nagyjából stagnált.

A StatCounter elnök-vezérigazgatója, Adohan Cullen elmondta, hogy szerinte az 1%-os piaci részesedés növekedés első ránézésre nem tűnik nagynak és nem tűnik úgy, hogy a Microsoft hatalmas befektetései megtérülnének, ám ha a Bing-et hosszabb távon nézzük, akkor a részesedés növekedésének mértéke igen pozitív.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward