Jól alakul a Firefox piaci részesedése

Jól alakul a Firefox piaci részesedése

A Mozilla Foundation kiadta első böngészőpiaci elemzését, amelyben arról számolnak be, hogy miként teljesített a Firefox az elmúlt negyedév folyamán a webböngészők piacán. A világ összes régióját lefedő jelentés a State of The Internet nevet viseli, ebből mostantól kezdve várhatóan negyedévente friss változatot ad majd ki a cég, így mindig tudhatjuk, hogy a Firefox hogy áll a piacon.

A Mozilla által készített jelentés szerint a Firefox már nagyjából 30%-os részesedéssel bír a globálisan. A szoftvert a cég állítása alapján nem kevesebb, mint 350 millió felhasználó alkalmazza mindennapi internetes tevékenységeihez. A Firefox Európában és az Antarktiszon áll a legjobban: előbbi területen 39,2%-os, míg utóbbi esetében 80%-os részesedést könyvelhetett el az év első negyedévében. A harmadik legnagyobb részesedést Dél-Amerikában sikerült elérni, ahol az internetezők 31,4%-a döntött a Mozilla rendkívül népszerű webböngészője mellett. A Firefox piaci részesedése Afrikában 29,7%-os, míg Ausztráliában és Óceániában, Ázsiában, valamint  Észak-Amerikában sorrendben a felhasználók 28,7%-a, 26,6%-a és 26%-a használja a Mozilla termékét a riválisok megoldásai helyett.

A jelentés arra is kitér, hogy mennyire népszerű a Firefox 3.6-os változatával bevezetett Personas szolgáltatás, amely tulajdonképpen egy témakezelő kiegészítő. A Personast legtöbben Dél-Amerikában használják, itt a felhasználók 20%-a, míg a világ összes többi részén a Fireffox 3.6-os verziójával internetezők minimum 15%-a használja a szoftvert a webböngésző egyedibbé tételéhez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward