Jöhetnek a Mini DisplayPorttal ellátott termékek

A Video Electornics Standards Association, vagy ismertebb nevén a VESA egy meglehetősen jó hírrel szolgált az Apple és a piac egyéb szereplői számára. A szövetség elfogadta a Mini DisplayPort csatlakozó szabványt a DisplayPort alternatívájaként, így mostantól elkezdhetnek megjelenni a piacon az olyan új konfigurációk és alkatrészek, amelyeken a helytakarékos Mini DisplayPort van jelen.

Jöhetnek a Mini DisplayPorttal ellátott termékek

A Video Electornics Standards Association, vagy ismertebb nevén a VESA egy meglehetősen jó hírrel szolgált az Apple és a piac egyéb szereplői számára. A szövetség elfogadta a Mini DisplayPort csatlakozó szabványt a DisplayPort alternatívájaként, így mostantól elkezdhetnek terjedni a piacon az olyan új konfigurációk és alkatrészek, amelyeken a helytakarékos Mini DisplayPort van jelen.

Az új szabvány segítségével lefektették a csatlakozó pontos méreteit, az elkészítéséhez használható kábelek és eszközök szabványait, valamint azt is, hogy milyen adapterek készülhetnek majd az újdonsághoz. A VESA közleménye szerint az mDP porttal ellátott eszközök, mint például a noteszgépek és a videokártyák tökéletesen megfelelnek majd  a DisplayPort 1.1a szabványnak mind elektronikai, mind pedig protokoll szempontból.

A VESA napjainkban már a DisplayPort 1.2-es szabványának kidolgozásán munkálkodik, amelynek szerves részét fogja képezni maga a Mini DisplayPort csatlakozó is. A friss szabvány véglegesítésére ugyan még várni kell, de az már tudható, hogy a DisplayPort 1.2 esetében a rendelkezésre álló adatátviteli sávszélesség a duplájára, vagyis 21,6 Gbps-ra növekszik, ami lehetővé teszi a többmonitoros támogatás kiaknázását úgy, hogy csak egyetlen kábelnek kell majd csatlakoznia magához a rendszerhez. A nagyobb sávszélesség hatására nagyobb felbontások, nagyobb frissítési ráták és nagyobb színmélység alkalmazására nyílik lehetőség, sőt, a nagyteljesítményű 3D-s megjelenítők alkalmazása is zökkenőmentes lesz.

Az új szabvány befejezése folyamatban van, a Mini DisplayPorttal ellátott készülékek érkezésére viszont már nem kell sokat várni. Néhány napja láthattunk is egy a különleges videokártyát, amelyen szám szerint 6 db mDP csatlakozó foglalt helyet (fenti kép).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward