Jobban fogyott a PS3, mint az Xbox 360

Néhány nappal ezelőtt az Electronic Arts arról számolt be, hogy a várakozások alapján idén a Sony PlayStation 3 eladásai felülmúlják majd a Microsot Xbox 360-asának forgalmát. A kijelentés elsőre furcsa lehet, ám az adatok ismeretében egyáltalán nem logikátlan: a tavalyi év negyedik negyedévében a PlayStation 3 eddigi pályafutásának legjobb forgalmát produkálta, valamint az sem emmlékes tény, hogy az elmúlt időszakban a Blu-ray formátum már megnyerte a háború nagy részét a HD-DVD-vel szemben.

Jobban fogyott a PS3, mint az Xbox 360

Néhány nappal ezelőtt az Electronic Arts arról számolt be, hogy a várakozások alapján idén a Sony PlayStation 3 eladásai felülmúlják majd a Microsot Xbox 360-asának forgalmát. A kijelentés elsőre furcsa lehet, ám az adatok ismeretében egyáltalán nem logikátlan: a tavalyi év negyedik negyedévében a PlayStation 3 eddigi pályafutásának legjobb forgalmát produkálta, valamint az sem mellékes tény, hogy az elmúlt időszakban a Blu-ray formátum már megnyerte a háború nagy részét a HD-DVD-vel szemben.

Az Electronic Arts meglepő kijelentése furcsa módon úgy tűnik, hogy bejön: az NPD piacelemző vállalat legfrissebb felmérései alapján ez év januárjában tényleg jobban fogyott a PlayStation 3, mint az Xbox 360. Az NPD elemzését a Shacknews hasábjain olvashattuk: a számok szerint a PlayStation 3-ból Észak Amerikában majdnem annyi fogyott, mint a Nintenodo Wii-ből: előbbiből 269.000 darabot értékesítettek, míg utóbbi 274.000-es forgalmával a konzolok eladási listájának élén végzett.

A harmadik legjobban fogyó játékgép a Nintendo DS volt, amelyből összesen 254.000 darabot értékesítettek, a negyedik helyen viszont holtverseny alakult ki az Xbox 360-as és a Sony PSP között: mindkét készülékből nagyjából 230.000 darab fogyott a vizsgált időszakban. Összességében elmondható tehát, hogy a januári adatok alapján az első a Nintendo Wii, a második a PS3, a harmadik a Nintendo DS, míg a negyedik helyen az Xbox 360 és a Sony PSP osztozik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward