Jobb minőségű HD videók Nvidia-módra

Jobb minőségű HD videók Nvidia-módra

Az Nvidia a HD videók lejátszásának minőségén kíván javítani, a vállalat ehhez a ForceWare meghajtóprogramban eszközölt néhány változtatást. A gyártó különböző szoftveres eljárásokkal próbálja a HD videókat még szebbé tenni. Hogy ez mennyire sikerül, az rövid időn belül ki fog derülni. Az új eljárás a GeForce 8800GS/GT/GTS512 és a GeForce 9-es család tagjainál használható.

Az Nvidia az újítást a 9600 GT megjelenésével egy időben mutatta be, a hírek szerint az új technológia keretein belül szoftveres módon manipulálják a dinamikus kontraszt értékét, ezzel együtt a zöld és a kék szín, valamint a bőr tónusait egyaránt automatikusan a lehető legjobb minőségre "állítja" a szoftver. Az Nvidia reményei szerint az új eljárásnak köszönhetően a  HD videók lejátszásának minősége egyértelműen és jelentősen javulni fog. A vállalat terve azonban komolyan megoszthatja a különböző rétegeket: az egyszerű felhasználók és a filmrendezők nem biztos, hogy egyformán örülnek, ha egy szoftveres vagy hardveres eljárás azzal akarja javítani a lejátszás minőségét, hogy "belenyúl" a film színeibe.

"Van itt olyan, aki jobban tudja nálam, hogy a filmjeimnek hogyan kell kinézniük? A filmjeim egyes képkockáit több száz alakalommal tekintem meg, mielőtt kiadnám őket. Tisztában vagyok a fényviszonyokkal, amikkel dolgozom és a végeredménnyel is. Tudom azt is, hogy a végső alkotásnak hogyan kell kinéznie." - mondta a Transformers rendezője, Michael Bay.

Az Nvidia új minőségjavító eljárása, amely a kontraszt és a színek módosításával kívánja javítani a filmek lejátszásának minőségét, természetesen szabadon ki- és bekapcsolható, így mindenki eldöntheti, hogy akarja-e alkalmazni az újdonságot, vagy továbbra is az új technológia használata nélkül élvezi a filmeket. Tehát a lényeg: aki a filmeket továbbra is eredeti színvilágukban szeretné élvezni, az nyugodtan kapcsolja ki a funkciót.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward