Jó negyedévet zártak a CPU gyártók

Az iSuppli legfrisebb, negyedéves felmérése alapján mindkét processzorgyártó növelte piaci részesedését az előző negyedéves teljesítményéhez képest. Az adatok alapján a múlt év hasonló időszakához viszonyítva az AMD részesedése némileg csökkent, míg az Intel nem csak az előző negyedévhez képest, de az előző év harmadik negyedéves teljesítményéhez képest is jobban szerepelt.

Jó negyedévet zártak a CPU gyártók

Az iSuppli legfrissebb, negyedéves felmérése alapján mindkét processzorgyártó növelte piaci részesedését az előző negyedéves teljesítményéhez képest. Az adatok alapján a múlt év hasonló időszakához viszonyítva az AMD részesedése némileg csökkent, míg az Intel nem csak az előző negyedévhez képest, de az előző év harmadik negyedéves teljesítményéhez képest is jobban szerepelt.

Az AMD részesedése a globális piacon az idei második negyedéves 13,3%-ról a negyedik negyedévben 13,9%-ra ugrott, ez az eredmény 0,6 százalékpontos emelkedés az előző negyedéves értékhez képest, viszont a  tavalyi év azonos időszakában felmutatott teljesítményhez képest 2,9 százalékpontot veszített részesedéséből a gyártó.

Az Intel piaci részesedése is növekedett: a korábbi 78,4%-ról 78,7%-ra kúszott fel a vállalat piaci részesedése. A tavalyi év harmadik negyedévéhez képest 4,6 százalékpontot erősödött az Intel a piacon, hiszen tavaly ilyenkor "csak" 74,1%-os részesedéssel rendelkezett.

Az iSuppli felmérése szerint a gyártók javuló szereplése az erős PC eladási statisztikáknak köszönhető. A két vállalat egymással szoros árversenyben van, ez valamelyest hozzásegítette őket a részesedéseik növeléséhez is. A két legnagyobb processzorgyártó vállalat azaz az Intel és az AMD együttesen a világ processzorpiacának 93%-át uralják, tavaly ez az érték még csak 91%-os képviselt.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward