Jó hónapot zárt a Mac OS és a Windows 7

A Net Applications elkészítette legfrissebb felmérését, amelyből kiderül, hogy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Mac OS és a Windows 7 első béta verziója egyaránt jól szerepeltek a januári hónap folyamán. A Mac OS rendszereket az internetezők közel 10%-a használja, ezzel együtt az iPhone netes részesedése is növekedett.

Jó hónapot zárt a Mac OS és a Windows 7

A Net Applications elkészítette legfrissebb felmérését, amelyből kiderül, hogy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Mac OS és a Windows 7 első béta verziója egyaránt jól szerepeltek a januári hónap folyamán. A Mac OS rendszereket az internetezők közel 10%-a használja, és ezzel együtt az iPhone netes részesedése is növekedett.

A friss adatok szerint a Mac OS az operációsrendszerek piacán a decemberi 9,63%-os részesedését januárban 9,93%-ra tornázta fel, míg az iPhone a korábbi 0,44%-os eredményét 0,48%-ra javította. Az idei év első hónapjának győztese az iPod Touch, amely 37,5%-os növekedést produkált, így jelenleg már 0,11%-os részesedéssel bír az internetezésre használt rendszerek között.

A Windows 7 első béta verzióját január 10-étől lehet letölteni, ám a termék debütálásakor voltak kisebb nagyobb gondok, ugyanis a szerverek nem bírták az érdeklődők rohamát. Ekkoriban a Windows 7 0,04%-os részesedéssel volt jelen a piacon, ez az érték január folyamán 0,12 és 0,15% között mozgott. Január 31-én a Microsoft legfrissebb operációsrendszerének béta változata már 0,23%-os részesedéssel bírt. A Január 31-én bekövetkező ugrás valószínűleg annak köszönhető, hogy sokan úgy gondolták, hogy január 31-után már nem lehet majd letölteni a szoftvert, ám a Microsoft meghosszabbította az operációsrendszer elérhetőségét február 10-ig.

A Windows rendszerek részesedése - ha kis mértékben is - tovább csökkent a piacon. A januári adatok szerint az internetezők közül decemberben még 88,68% használt Windows operációsrendszert a böngészéshez, ám januárban ez az érték már csak 88,26%-os volt. Ez a teljesítmény még mindig bőven jó, ugyanis a Windows továbbra is stabilan őrzi piacvezető helyét. A Linux rendszerek tavaly decemberben 0,85%-os részt tudhattak magukénak a virtuális tortából, most 0,83%-os részesedéssel képviseltetik magukat a piacon. A Net Applications felmérésében 160 millió látogató rendszerét elemezték.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward