Január 25-től elérhető az Everex laptopja

Az Everex még november folyamán jelentette be a kis notebookot, amely 399 dolláros árával rögtön a figyelem középpontjába került. A noteszgép a tervek szerint Linux operációsrendszerrel kerül majd forgalomba még ebben a hónapban, egészen pontosan január 25-én. Meglepő módon a noteszgép ára a korábban bejelentett 399 dollárhoz képest nem változott, ami már önmagában is jó hír.

Január 25-től elérhető az Everex laptopja

Az Everex még november folyamán jelentette be a kis notebookot, amely 399 dolláros árával rögtön a figyelem középpontjába került. A noteszgép a tervek szerint Linux operációsrendszerrel kerül majd forgalomba még ebben a hónapban, egészen pontosan január 25-én. Meglepő módon a noteszgép ára a korábban bejelentett 399 dollárhoz képest nem változott, ami már önmagában is jó hír.

A Cloudbook mától hivatalosan is útjára indult, de kereskedelmi forgalomban majd csak január 25-én láthatjuk viszont, akkor is csak külföldön, a Walmart.com kínálatában. A 400 dolláros notebook 7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, amely 800480 pixeles felbontással bír. A noteszgépben 1,2 GHz-es VIA C7-M ULV processzor és integrált VIA Unichrome videó vezérlő kapott helyet, a rendszer 512 MB DDR2-533 MHz-es memóriával érkezik. A készüléket 30GB-os 4200RPM-es merevlemezzel, 802.11g WiFi adapterrel szereli fel a gyártó, de 1,3 megapixeles kamera, DVI kimenet és négy az egyben kártyaolvasó is jelen lesz a Cloudbookban. Az újdonság akkumulátora 4 órán át képes üzemeltetni a rendszert egyetlen feltöltéssel. A Cloudbook 0,9 Kg-os súllyal és 23 x 17,1 x 2,95 cm-es méretekkel bír.

A notebookon Linux alapú gOS lesz operációsrendszerként, ezt a rendszert használja a gPC is. A gOS tulajdonképpen egy módosított Ubuntu Linux, amely tartalmazza a Mozzila Firefox, a Skype, az OpenOffice programokat, valamint a Google webes alkalmazásait.

A Cloudbook fő riválisa a hasonló árfekvéssel bíró ASUS Eee PC 4GB-os változata lesz. A két konfiguráció méretben, súlyban és kijelző tekintetében hasonlít egymásra, ám az Everex laptopja hét és félszer több tárhelyet kínál, valamint akkumulátorideje is hosszabb másfél órával, így érdekes harc bontakozhat ki a két laptop között. Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy az Everex noteszében dobogó VIA processzor gyengébb, mint az ASUS Eee PC-jének Intel chipje. Az Eee PC előnyére válhat az is, hogy 4 GB-os flash meghajtóval érkezik, amely nem tartalmaz mozgó alkatrészt, ezáltal a rendszer strapabíróbbnak mondható.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward