Itt az ExpressCard 2.0-s szabvány

A PCMCIA – ami tulajdonképpen nem más, mint az ExpressCard szabvány mögött álló szervezet – a mai nap folyamán egy közlemény keretein belül jelentette be ExpressCard szabványának legfrissebb verzióját, amely immáron a 2.0-s verziószámot viseli. A friss szabvány az előző, 1.2-es megoldáshoz képest 10 szer nagyobb adatátviteli sávszélességet kínál majd a rendszerek számára: mostantól 5 Gbps az elméleti maximális sávszélesség.

Itt az ExpressCard 2.0-s szabvány

A PCMCIA – ami tulajdonképpen nem más, mint az ExpressCard szabvány mögött is álló szervezet – a mai nap folyamán egy közlemény keretein belül jelentette be ExpressCard szabványának legfrissebb változatát, amely immáron a 2.0-s verziószámot viseli. A új szabvány az előző, 1.2-es megoldáshoz képest 10x nagyobb adatátviteli sávszélességet kínál majd a rendszerek számára: mostantól 5 Gbps az elméleti maximum.

A megnövelt sávszélességnek köszönhetően a csatoló mostantól alkalmas a legfrissebb SSD meghajtók által kínált olvasási- és írási sebességek kiaknázására, sőt, a 2.0-s szabvány az új, USB 3.0-s, más néven a SuperSpeed USB technológia támogatását is tartalmazza. A PCMCIA közleménye szerint az új, gyorsabb csatolófelület audió és videó stream-ekkel kapcsolatos feladatokhoz is ideális lesz.

Az ExpressCard 2.0 visszafelé kompatibilis az ExpressCard 1.2-vel, azaz a már meglévő, 1.2-es szabványra épülő kiegészítők a nagyobb sebességet kínáló csatolófelületen keresztül is zökkenőmentesen használhatóak maradnak. Ez többek között a 3G-s kártyákkal rendelkező felhasználók számára is fontos lehet.

A szabvány ugyan hivatalosan is készen áll, ám az ExpressCard 2.0-s csatolófelületben rejlő lehetőségek kiaknázására majd csak 2011-től kezdve lesz lehetőség, ugyanis ekkor kerülhetnek forgalomba az első, ExpressCard 2.0-s támogatással felvértezett bővítőkártyák.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward