Ismét létszámcsökkentésre készül az AMD

A jelenlegi kedvezőtlen gazdasági környezet miatt az AMD nemrégiben jelentősen csökkentette korábban tervezett negyedik negyedéves bevételi előrejelzéseit, ennek hatását sajnos rövidesen az alkalmazottak is meg fogják érezni. A cég a DigiTimes információi szerint ismét elbocsátásokra készül, így nemsokára újabb 10%-os létszámleépítés várható. A változás a gyártással és adminisztrációval kapcsolatos álláshelyeket fogja érinteni.

Ismét létszámcsökkentésre készül az AMD

A jelenlegi kedvezőtlen gazdasági környezet miatt az AMD nemrégiben jelentősen csökkentette korábban tervezett negyedik negyedéves bevételi előrejelzéseit, és ennek hatását sajnos rövidesen az alkalmazottak is meg fogják érezni. A cég a DigiTimes információi szerint ismét elbocsátásokra készül, így nemsokára újabb 10%-os létszámleépítés várható. A változás a gyártással és adminisztrációval kapcsolatos álláshelyeket fogja érinteni.

A vállalat idén már megszabadult néhány alkalmazottjától: áprilisban jelentették be, hogy a cég alkalmazottainak 10%-ától kell megválniuk, majd nemrégiben, azaz November folyamán ismét 3%-kal csökkentették a munkaerő létszámát. Pontos adatok nincsenek arról, hogy most mennyien dolgozhatnak az AMD-nél, de a feltételezések szerint a korábbi 16500 alkalmazott helyett mára már csak 15000-en dolgoznak a vállalatnál, ha időközben nem történtek kisebb-nagyobb leépítések, amelyekről nem számoltak be.

Az újabb 10%-os létszámkarcsúsítás egyáltalán nem mondható jelentéktelen dolognak, de a folyamatnak ezzel sajnos még mindig nincs vége. A cég várhatóan még több embert lesz kénytelen elbocsátani, ha a gyárak kiszervezésével elkészülnek (ám őket jó eséllyel magába szívja majd a létrejövő új vállalat). A jelenlegi tervek szerint az AMD és az ATIC között jövő év elején zárulhatnak le az egyeztetések, ekkor ütik nyélbe a különböző tranzakciókat is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward