Ismét árakat csökkent az Intel

Az Intel nemrégiben ismét borsot tört az AMD orra alá, mégpedig azzal, hogy piacra dobta az 1333 MHz-es FSB-vel üzemelő új processzorait. Az amúgy is gyengélkedő rivális hamarosan még nehezebb helyzetbe kerülhet, ugyanis az Intel újabb árcsökkentéseket tervez, valamint piacra dob egy új, belépő szintű processzort, így az AMD egy másodpercre sem lélegezhet fel, a nyomás folytatódik.

Ismét árakat csökkent az Intel

Az Intel nemrégiben ismét borsot tört az AMD orra alá, mégpedig azzal, hogy piacra dobta az 1333 MHz-es FSB-vel üzemelő új processzorait. Az amúgy is gyengélkedő rivális hamarosan még nehezebb helyzetbe kerülhet, ugyanis az Intel újabb árcsökkentéseket tervez, valamint piacra dob egy új, belépő szintű processzort, így az AMD egy másodpercre sem lélegezhet fel, a nyomás folytatódik. Az Intel a felső- és középkategóriás piaci szegmensben már magabiztosan vezet, így a gyártó a belépő szintet képviselő processzorai között is változtatásokra készül. A változások között szerepel néhány egység árának csökkentése, valamint egy új, alsókategóriás processzor piacra dobása.

Augusztus 26-ára időzíti a gyártó az E2180-as kódnévre hallgató termék debütálását, amely rögtön át is veszi a jelenleg forgalomban lévő E2160-as processzor helyét. Ennek értelmében az E2160-as CPU ára 77 dollárra mérséklődik, az E2180-as újdonságot 87 dolláros áron lehet majd megvásárolni. Az E2180-as két maggal lesz felvértezve, a processzor 800 MHz-es FSB-t alkalmaz, a másodszintű gyorsítótárának mérete 1 MB lesz.

Egy lépcsőfokkal lejjebb helyezkedik majd el a Celeron 430-as, amely 1,8 GHz-es órajellel, 800 MHz-es FSB-vel és 512 KB másodszintű gyorsítótárral bír, az egység ára 50 dollárról 45 dollárra fog csökkeni. A Celeron 420-as modell jelenlegi 40 dolláros árát 35 dollárra mérsékeli az Intel. Ezekkel a lépésekkel az AMD vállára még nagyobb nyomást helyez a rivális, így a vállalat számára még nehezebb lesz kimászni az egyre mélyülő szakadékból. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward