Intel: X58 változások, megszűnő mobil CPU-k

Intel: X58 változások, megszűnő mobil CPU-k

Az Intel hamarosan friss revíziót ad ki a Core i7-es processzorok számára készített X58-as lapkakészletből. Az újdonság esetében néhány változtatást eszközöl a gyártó, a módosított chipsetre épülő termékek a tervek szerint valamikor április folyamán kerülhetnek a boltok polcaira, ugyanis magát a lapkakészletet április 10-én teszi elérhetővé a partnerek számára a nagyvállalat.

A módosítás hatására a jelenlegi B-2-es steppingről B-3-asra módosulnak a chipek, a változások a hírek szerint a lapkakészlet IOH (I/O HUB) egységét érintik majd. A pontos dizájnbeli módosításokkal kapcsolatban egyelőre nem osztott meg információkat a vállalat, de az már biztos, hogy az alaplapgyártók esetében nem lesz szükség az alaplapok jelentősebb módosítására, ugyanis az új chip lábkiosztását tekintve tökéletesen kompatibilis lesz az előző változattal. Az új lapkakészlet alkalmazása előtt különböző minőségellenőrzési folyamatokra van szükség. Az új, B-3-as steppinggel érkező lapkakészletek jelölése a korábbi SLGBT-ről SLGMX-re változik. Ezen felül jelenleg több információnk nem áll rendelkezésre a változással kapcsolatban.

Az Intel a szerver CPU-k mellett a mobil processzorok piacán sem tétlenkedik: a vállalat bejelentette, hogy 5 darab 65 nm-es csíkszélességgel készülő mobil processzortípus gyártása áll le hamarosan. A régi termékeket az új, energiatakarékosabban és hűvösebben működő modellek váltják fel, így a 2,6 GHz-es Core 2 Extreme X7800-as, valamint az 1,2 GHz-es és 1,33 GHz-esCore 2 Duo U7600-as és U7700-as, plusz az 1,2 GHz-es és 1,06 GHz-es Core 2 Solo U2200-as és U2100-as változatokat rövidesen nyugdíjba küldi a cég.

A fent említett processzorok esetében június 19-ig fogad előrendeléseket a vállalat. Az X7800-as modell szállítása 2010 február 19-ig, az U7700-as és U7600-as modelleké 2010. április 16-ig, míg az U2200-as és U2100-as processzoroké 2010 augusztus 13-ig folytatódhat. A felsorolt dátumokat követően az egyes modellek eltűnnek a piacról.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward