Intel vs Nvidia: a GM45 jobb, mint az MCP79MVL

Az elmúlt hónapok folyamán az Intel és az Nvidia egyre fokozódó ellentétben vannak egymással. A dolog úgy kezdődött, hogy az Intel lejárató marketinghadjáratot indított az Nvidia ION platformja ellen, amire az Nvidia egy nappal később természetesen reagált, majd nem sokkal ezután a lapkakészletek miatt indult harc a két vállalat között. Az Intel jogi útra terelte a lapkakészlet-harcot, az Nvidia néhány héttel később bekeményített és ő is elkezdte fenyegetni az Intelt. Most itt tartunk, ám még mindig nincs vége a civakodásnak: az Intel most egy friss teszt segítségével próbálja bebizonyítani, hogy a GM45 lapkakészlet sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint az Nvidia MCP790MVL megoldása.

Intel vs Nvidia: a GM45 jobb, mint az MCP79MVL

Az elmúlt hónapok folyamán az Intel és az Nvidia egyre fokozódó ellentétben voltak egymással. A dolog úgy kezdődött, hogy az Intel lejárató marketinghadjáratot indított az Nvidia ION platformja ellen, amire az Nvidia egy nappal később természetesen reagált, majd nem sokkal ezután a lapkakészletek miatt indult harc a két vállalat között. Az Intel jogi útra terelte a lapkakészlet-harcot, majd az Nvidia néhány héttel később bekeményített és ő is elkezdte fenyegetni az Intelt. Most itt tartunk, ám még mindig nincs vége a civakodásnak: az Intel most egy friss teszt segítségével próbálja bebizonyítani, hogy a GM45 lapkakészlet sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint az Nvidia MCP790MVL megoldása.

A kiszivárgott prezentációban az Intel a saját maga által elvégzett méréseket publikálja. A gyártó állítja, hogy egy GM45 és egy MCP790MVL lapkakészlettel ellátott notebookot eresztett össze, majd megvizsgálta, hogy a különböző szempontok szerint melyik termék a jobb. A végeredmény cseppet sem meglepő módon az lett, hogy az Intel megoldása összességében jobb teljesítményt nyújt a rivális megoldásánál, ezzel együtt pedig hatékonyabban bánik az akkumulátoridővel is, mint az Nvidia MCP79MVL lapkakészlete.

Az Intel itt még nem hagyja abba a rivális termékének "alázását". A gyártó szerint a GM45 sokkal jobb DVD lejátszást kínál, mint az MCP79MVL, legalábbis a Hollywood Quality Video-val (HQV)  készült mérések ezt igazolták. Összesítésben az Intel GM45 a maximálisan elérhető 130 pontból 120-at teljesített, ezzel szembe az Nvidia terméke alig több, mint 90 pontot ért el (arról már mélyen hallgatnak, hogy HD lejátszásban már nem ilyen fényes a helyzet). Érdekesség, hogy az Intel ezzel egy időben elismerte, hogy az Nvidia megoldása jobb, ha 3D-s feladatokra, pontosabban játékok futtatására kerül sor, de gyorsan hozzátették, hogy a GM45 elegendő grafikai teljesítményt nyújt az átlagfelhasználók számára.

Hogy mi lesz az Intel következő hasonló húzása? Nos, ez egyelőre rejtély, de szinte biztosra vehetjük, hogy vannak még ötletek abban a bizonyos tarsolyban. A prezentációról pedig ki-ki alkosson véleményt saját meglátása szerint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward