Intel: elérhetőek az USB 3.0 specifikációi

Intel: elérhetőek az USB 3.0 specifikációi

Az Intelt korábban számos gyártó vádolta meg azzal, hogy saját érdekeit szem előtt tartva, megpróbálja visszatartani az USB 3.0-s szabvány pontos specifikációit, hogy a versenytársak így nehezebb helyzetből induljanak. Ezek a cégek aztán saját USB 3.0 szabvány fejlesztéséről adtak hírt, ám erről azóta sem hallani. Az Intel már korábban is cáfolta, hogy visszatartaná a specifikációkat, most pedig elérhetővé tette az USB 3.0-s szabvány 0.9-es specifikációi, amelyek mostantól elérhetőek a piac többi szereplőjének számára is.

A specifikációk tulajdonképpen az Extensible Host Controller Interface  (xHCI) tulajdonságait tartalmazzák, ez a technológia lesz az USB 3.0 alapja. A vállalatok számára elérhető információhalmaz tartalmazza a regiszterek és az adat struktúra felépítését. Az USB 3.0-s hardverelemek jelenleg is fejlesztés alatt állnak, ám a vélemények szerint az munka hamar véget fog érni. Az USB 3.0-s szabvány egyébkén 5 Gb/s-os elméleti maximális adatátviteli sebességet kínál.

"A szórakoztatóelektronikai és a számítástechnikai eszközök egyre intenzívebb vizuális- és sávszélesség igényekkel rendelkeznek." nyilatkozta Phil Eisler, aki az AMD Chipset Busines Unit részlegének igazgatója.

"A mai életformákban a HD média és digitális audió következtében egyre nő az igény az univerzális és gyors adatátvitel iránt. Az USB 3.0 tulajdonképpen a válasz a jövőben felmerülő sávszélesség igényekre a PC-s platform esetében. Az AMD rendkívüli módon hisz a nyílt ipari szabványokban, éppen ezért támogatja az xHCI specifikációinak megszületését."

Ahogy azt az Intel korábban is ígérte, az xHCI specifikációi ingyenesen elérhetőek, de csak és kizárólag azok számára, akik tagjai az USB 3.0 Promoter Group-nak és aláírták az xHCI közreműködői egyezményt. Az xHCI átdolgozott, 0.95-ös specifikációja már gőzerővel készül, ennek megjelenésére az idei év negyedik negyedévében lehet számítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward