Intel: Atom-ra ültetjük a mobil OS-eket

Úgy tűnik, hogy az Intelnél igen-igen komolyan veszik, hogy Atom processzoraik segítségével a nem is oly távoli jövőben konkurenciát teremtenek majd az ARM méltán népszerű processzorainak, amelyekre az okostelefonok döntő többsége épül. A vállalat szándékának komolyságát igazolja az is, hogy sikeresen átalakították a Google Android mobil operációs rendszerét, így annak speciális változata most már x86 alapú Atom processzorokhoz is használható.

Intel: Atom-ra ültetjük a mobil OS-eket

Úgy tűnik, hogy az Intelnél igen-igen komolyan veszik, hogy Atom processzoraik segítségével a nem is oly távoli jövőben konkurenciát teremtenek majd az ARM méltán népszerű központi egységeinek, amelyekre az okostelefonok döntő többsége épül. A vállalat szándékának komolyságát igazolja az is, hogy sikeresen átalakították a Google Android mobil operációs rendszerét, így annak speciális változata most már x86 alapú Atom processzorokhoz is használható.

A Google Linux alapú szoftvere az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségre tett szert, de mindezidáig csak és kizárólag ARM architektúra köré épülő processzort tartalmazó készülékekkel lehetett használni, ami nem baj, mert az okostelefonok szegmensében úgyis az ARM az úr. Az Intel az Android x86-os változatának „létrehozásával” lehetővé tette, hogy a jövőben megjelenő Atom alapú okostelefonokhoz is használhassanak majd a gyártók Android operációs rendszert, ez pedig szinte kulcsfontosságú lépés.

Galéria megnyitása

Az Intel így szeretné elérni, hogy az okostelefon-gyártók előtt nyitva legyen a lehetőség, azaz alkalmazhassák újdonságaikhoz akár az Intel Atom, akár az ARM processzorait, de a gyártó titkon azért abban reménykedik, hogy a mérleg nyelve az Atomok felé fog elmozdulni. Ezzel együtt nem cél, hogy Android alapú, Atom processzorral szerelt netbookok kerüljenek forgalomba.

Az InfoWorld munkatársainak nyilatkozó Renee James – aki egyébként az Intel vezérigazgatója – elmondta, hogy a vállalat a közeljövőben „minden elérhető operációs rendszert” át szeretne alakítani úgy, hogy azok képesek legyenek együttműködni a későbbiekben megjelenő Atom alapú okostelefonokkal. Természetesen ez esetben is csak az okostelefonokon használt mobil operációs rendszerekről van szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap