Intel: 7 milliárd dolláros befektetés az USA-ban

Az Intel illetékesei nem is olyan régen nyilatkozták egy interjú alkalmával, hogy a nehéz gazdasági helyzetet kihasználva eddigi három hónapos előnyüket 6 hónapra próbálják majd duzzasztani az AMD-vel szemben, ennek érdekében a vállalat komoly befektetéseket eszközöl néhány gyárában. Úgy tűnik, hogy az Intel tényleg rendkívül komolyan gondolja a dolgot, ugyanis a friss hírek szerint nagyjából 7 milliárd dollárt fognak fejlesztésre költeni az Amerikai Egyesült Államok területén található üzemekben.

Intel: 7 milliárd dolláros befektetés az USA-ban

Az Intel illetékesei nem is olyan régen nyilatkozták egy interjú alkalmával, hogy a nehéz gazdasági helyzetet kihasználva eddigi három hónapos előnyüket 6 hónapra próbálják majd duzzasztani az AMD-vel szemben. Úgy tűnik, hogy az Intel tényleg rendkívül komolyan gondolja a dolgot, ugyanis a friss hírek szerint nagyjából 7 milliárd dollárt fognak fejlesztésre költeni az Amerikai Egyesült Államok területén található üzemekben.

A 7 milliárd dolláros összeget a meglévő gyárakra fordítják majd, így azok alkalmassá válnak a 32 nm-es gyártástechnológia alkalmazására. A fent említett pénzből az Oregon-ban, Arizonában és Új-Mexikóban található gyárak részesülhetnek, a befektetés hatására pedig nagyjából 7000 új munkahely jöhet létre, amit csak megfelelően képzett szakemberek tölthetnek be. Összehasonlításképpen, a vállalatnál jelenleg csak az Egyesült Államok területén hozzávetőlegesen 45000 alkalmazott dolgozik. Az Intel a fejlesztéssel és gyártással kapcsolatos költségek 75%-át az USA-ban található üzemekre fordítja, ezek a gyárak a vállalat tengerentúli eladásainak 75%-áért felelősek.

Az első Intel processzorok, amelyek már a 32 nm-es gyártási technológia segítségével készülnek, a Westmere kódnévvel lesznek ellátva, az egységeket asztali- és középkategóriásnak szánt mobil konfigurációknál kívánják felhasználni. A Westmere processzorok tovább viszik a Nehalem egységek letisztult felépítését, sőt, egyes változataikban már integrált grafikus vezérlő is jelen lesz (Clarkdale változatok). A 32 nm-es gyártástechnológiával készülő újdonságok sorozatgyártása már az idei év negyedik negyedévében megindulhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward