Intel: 4 új processzor és új mobil lapkakészlet

Az elkövetkező pár napban számos nagyvállalat jelenti majd be különböző termékeit, ugyanis már javában zajlik az idei Computex, amelynek ezúttal is Tajpej ad helyet. A show június 2-től 6-ig tart, így még rengeteg újdonság várható a következő néhány napban. A következő néhány sorban most az Intel négy új processzorát, valamint a CULV processzorok számára készített új lapkakészletét mutatjuk be, amelyeket a show folyamán jelentett be a nagyvállalat.

Intel: 4 új processzor és új mobil lapkakészlet

Az elkövetkező pár napban számos nagyvállalat jelenti majd be különböző termékeit, ugyanis már javában zajlik az idei Computex, amelynek ezúttal is Tajpej ad helyet. A show június 2-től 6-ig tart, így még rengeteg újdonság megjelenésére lehet számítani. A következő néhány sorban most az Intel négy új processzorát, valamint a CULV processzorok számára készített új lapkakészletét mutatjuk be, amelyeket a show folyamán jelentett be a nagyvállalat.

Az új központi egységek között három darab hagyományos Core 2 Duo modell van jelen, ezek a T9900-as, a P9700-as és a P8800-as típusjelzéseket viselik. A negyedik processzort a gyártó kifejezetten az ultra vékony notebookokhoz fejlesztette ki, az egység az SU2700-as kódnéven kerül hamarosan forgalomba (legalábbis az Intel szerint, pedig egyes notebookokban ugyanis már felbukkant). A négy újdonság közül a leggyorsabb, 530 dollárba kerülő T9900-as modell 35W-os TDP-vel, 6 MB-nyi másodszintű gyorsítótárral és 3,06 GHz-es órajellel száll majd harcba a piacon. A P9700-as processzor 25W-os TDP-vel és 2,8 GHz-es órajellel bír, ez a terméket 348 dollárért lesz elérhető. A harmadik központi egység P8800-as típusjelzéssel rendelkezik, ez a változat 3 MB-nyi másodszintű gyorsítótárral, 2,66 GHz-es órajellel és 241 dolláros árral fog hódítani. Természetesen a Core 2 Duo processzorok mindegyike 1066 MHz-es FSB-vel üzemel majd.

Az utolsó bejelentett központi egység, a SU2700 csak egymagos, és a Pentium Mobile családot erősíti. 3MB L2 cache, 800MHz-es FSB, 1,3GHz-es órajel, és 10W-os TDP a jellemzői. Árat még nem tudunk.

Az új központi egységek mellett a Mobile Intel GS40-es lapkakészlet is megjelent, amely kifejezetten az ULV laptopokhoz passzol. A kereskedelem fő áramába szánt megoldás a HD lejátszás támogatását, natív HDMI kimenetet és Windows Vista Premium támogatást nyújt majd a rá épülő noteszgépek számára. A felsorolt újdonságokat az Intel már szállítja az OEM partnereknek, így hamarosan feltűnhetnek a boltok polcain az új lapkakészlettel és az új processzorokkal szerelt termékek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward