Intel: 2s boot idő az új Moblin 2 Linux-szal

Az Intel szakemberei a San Fransisco-ban megrendezett Linux Collaboration Summit alkalmával egy meglehetősen érdekes tervről számoltak be. A gyártó a Moblin Linux platform esetében új célt határozott meg: ezzel az operációsrendszerrel ellátott, Atom processzorral felszerelt konfigurációk esetében szeretnék elérni, ha a rendszer két másodperces boot idő mellett működne. A Moblin egyébként egy nyílt forráskódú Linux.

Intel: 2s boot idő az új Moblin 2 Linux-szal

Az Intel szakemberei a San Fransisco-ban megrendezett Linux Collaboration Summit alkalmával egy meglehetősen érdekes tervről számoltak be. A gyártó a Moblin Linux platform esetében új célt határozott meg: ezzel az operációs rendszerrel ellátott, Atom processzorral felszerelt konfigurációk esetében szeretnék elérni, hogy a rendszer két másodperces boot idő mellett működjön. A Moblin egyébként egy nyílt forráskódú Linux.

Az Intel nyílt forráskódú rendszerekkel foglalkozó technológiai részlegének igazgatója, Imhad Sousou ismertette a vállalat terveivel kapcsolatos részleteket. Szerinte a Moblin és annak következő generációs verziói egyre magasabb szintre és minőségre emelik a Linuxos felhasználói élményt az Atom alapú rendszerek esetében. Az Intel mérnökei számos területen végeznek fejlesztéseket annak érdekében, hogy a rendszer az eddigieknél még hatékonyabb és vonzóbb legyen. Az egyik legfontosabb fejlesztési terület az operációsrendszer elindulásának idejével kapcsolatos: a mérnökök határozott célja, hogy jelentős mértékben csökkentsék a bootoláshoz szükséges idő mennyiségét.

Az első tesztek már most is azt mutatják, hogy a Moblin 2 alpha verziója rendkívül gyorsan képes betölteni a rendszer fő összetevőit, amelybe a grafikus alrendszer is beletartozik: mindössze néhány másodpercre van szükség a bootoláshoz. Az Intel a sikereket látva tartja magát ahhoz az elhatározáshoz, hogy a Moblin 2 esetében leszorítják majd a boot időt két másodpercre.

A rendszer gyors elindulása számos területen fontos, például az autóba épített számítógépek esetében, úgyhogy kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward